Xander Severina neemt ADO Den Haag bij de hand tegen Jong Ajax

Man of the Match Xander Severina stond met twee doelpunten en één assist aan de basis van de 4 – 0 overwinning en de eerste drie punten van dit seizoen. Bij de thuisploeg ontbrak nog steeds Dirk Carlson in de selectie (geblesseerd) en in de basisopstelling keerde Max de Waal na zijn blessure  weer terug wat ten koste ging van Jordy Wehrmann.

1e Helft

Na drie opeenvolgende nederlagen kreeg ADO Den Haag in het Bingoal Stadion waar weer beperkt publiek bij aanwezig mocht zijn Jong Ajax op bezoek. Om kwart over twaalf zondagmiddag zette scheidsrechter Robin Hengens de wedstrijd in gang. Al binnen twee minuten lag de 1 – 0 in de goal via het hoofd van Jordy Zwarts na een perfecte voorzet van Xander Severina. Twee minuten later kreeg Thomas Verheydt een kans op de 2 – 0 maar dat feest ging niet door. Vervolgens was het weer Zwarts die een mogelijkheid kreeg maar doelman Tom de Graaff in het doel van de bezoekers wist dat ten koste van een hoekschop te voorkomen. De Amsterdammers die voetballend duidelijk de meerdere waren van de Hagenaars kregen in de eerste tien minuten van de wedstrijd ook een kans na een steekpass van Sontje Hansen op spits Kristian Hlynsson maar die vond doelman Hugo Wentges op zijn weg. Na deze beginfase kregen de bezoekers steeds meer de overhand zonder overigens echt tot uitgespeelde kansen te komen. Na ruim twintig minuten was Severina dicht bij de 2 – 0 maar zijn schot in de korte hoek werd door de Amsterdamse goalie tot corner verwerkt. De grootste kans op de 1 – 1 voor de bezoekers viel na ruim dertig minuten te noteren toen een voorzet vanaf rechts net te hard was voor Hylnsson om zijn hoofd eronder te krijgen. Zeven minuten voor rust bepaalde Severina de ruststand op 2 – 0 na een assist van Max de Waal.

Kort na de rust draaiden de aanvallers van ADO de rollen opnieuw om nu gaf Zwarts de assist en tekende de Waal voor de 3 – 0. Na exact een uur spelen was het Severina die met zijn tweede en ADO’s vierde goal voor de mooiste treffer van de middag zorgde. Vanaf randje zestien schoot hij perfect geplaatst de bal in de verre hoek en zorgde hij voor de 4 – 0 eindstand. In het laatste half uur waren er nog diverse mogelijkheden en kansen via ondermeer Zwarts om de score verder op te voeren maar gescoord werd er niet meer in het Bingoal Stadion.

Arjan Verburg, Wietze Smid en Storky ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum als stadionspeaker
Het spandoek dat niet weggehaald hoefde te worden

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong Ajax :  4 – 0     (2 – 0)

Scoreverloop : 2e min. 1 – 0 Zwarts, 38e min. 2 – 0 Severina , 48e min. 3 – 0 de Waal, 61e min. 4 – 0 Severina

Gele kaarten : Asante, Zwarts  (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers :  ca. 3.800

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Asante, Kemper, Hall, Klas (77/Esajas), Severina (72/Komljenovic), Verheydt (81/Struick), de Waal (72/Ćatić), Zwarts, Breinburg (72/Wehrmann), Werker

Opstelling Jong Ajax : de Graaff, Jermoumi, Aertssen, Pierie, Milovanovic (46/Martha), Regeer (81/Giovanni), Hansen, Fitz-Jim (78/vos), Rasmussen, Hlynsson, Misehouy (64/Warmerdam)

Redactie : Rob Blankenstein
Foto’s : Ashton Tokromo