ADO Den Haag na nieuw puntverlies tegen Dordrecht op zoek naar driepunters!

ADO Den Haag ontving maandagavond in het Bingoal Stadion het dit seizoen zo verrassend sterk  presterende FC Dordrecht. De Schapenkoppen nemen in de stand de 4e plaats in vlak achter de Hagenaars. De thuisploeg keek na ruim een half uur tegen een 0 – 2 achterstand aan en, zoals ‘gebruikelijk’ dit seizoen, knokte zich terug maar bleef steken op een 2 – 2 eindstand.

Zwakke 1e helft

De thuisploeg maakte in de eerste 35 minuten een chaotische, zwakke indruk. Het spelen van de bal naar de juiste kleur leverde diverse malen chaotische situaties op waarvan de 0 – 2 van Mathis Suray een schoolvoorbeeld was (uitverdedigen door het midden rond de eigen zestien !). De bezoekers waren al eerder na een klein kwartier op voorsprong gekomen door Ilias Sebaoui. Vlak voor rust deed ADO wat terug. Uit een hoekschop kwam de bal bij Henk Veerman terecht die de bal aflegde op Alex Schalk die vervolgens de 1 – 2 binnenschoot. Even daar voor kreeg Veerman al de kans nadat hij de bal pardoes aangespeeld kreeg door Dordrecht verdediger Ilias Bronkhorst maar de Volendammer wist niet te profiteren van dit cadeautje. Naast het chaotische voetbal vormde ook het optreden van doelman Nick Marsman een bron van onrust in de Haagse defensie.

Wereldgoal Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem bracht de thuisploeg met een wereldgoal naast de bezoekers. De 34-jarige aanvaller kreeg de bal na tien minuten na rust rond de middenlijn aangespeeld van Veerman. Van Mieghem overbrugde vervolgens nog enkele meters alvorens hij Dordrecht-keeper Luca Plogmann te ver voor zijn doel zag staan en van ruim veertig meter afstand raak schoot : 2 – 2.

Spannende slotfase

In het verdere verloop van de wedstrijd ging de thuisploeg op zoek naar de bevrijdende winnende treffer. Een paar keer waren de Hagenaars dichtbij maar deels pech en doordat het vizier niet echt op scherp stond lukte dat niet. Ook de bezoekers kregen een aantal kansen maar de Dordtenaren verzuimden op die momenten de trekker over te halen. Marman herstelde zich van z’n matige optreden vóór de rust en voorkwam met twee goede ingrepen dat de ploeg van trainer Kalezić meer averij opliep.

Lachende derde

FC Groningen was de lachende derde. Ten eerste door zelf de winnende treffer in de laatste seconde te scoren tegen Jong PSV en ten tweede door het puntverlies van ADO Den Haag, Dordrecht en De Graafschap. Directe promotie voor de Noordelingen komt binnen handbereik, temeer doordat Groningen nog speelt tegen de directe concurrenten.

Nog acht finales

Komende vrijdag reist ADO Den Haag af naar Velsen-Zuid waar Telstar wacht. Met daarna nog tegenstanders als FC Groningen (thuis) en Cambuur Leeuwarden en NAC Breda (uit) wordt het nog een hele toer om directe promotie af te dwingen.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Dordrecht : 2 – 2  (1 – 2)

Scoreverloop: 14e min. 0 – 1 Sebaoui, 32e min. 0 – 2 Suray, 41e min. 1 – 2 Schalk, 54e min. 2 – 2 v.Mieghem

Gele kaarten : Derijck (ADO Den Haag), Tsoungui, Kluivert, Receveur(FC Dordrecht)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers : 6.564

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Waem (82/Sellouki),Derijck, Che, Koudossou(87/Absalem), Vlak, Christensen (46/v.Wolfgang), Sürmeli(75/Esajas), Schalk, Veerman, v.Mieghem

Opstelling FC Dordrecht : Plogmann, Hilton, Tsoungui, Receveur, Mbayo(67/Osundina), Kriwak, Bronkhorst (46/Seydoux), Kluivert, Suray, ‘t Zand (67/Shein),Sebaoui

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Ashton Tokromo