Gewijzigd ADO Den Haag niet langs FC Eindhoven

Met nog vier competitieduels voor de boeg is het zaak voor trainer Kalezić om zijn selectie zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende play-offs. Na de zeperd vorige week in eigen huis tegen Helmond Sport (0 – 1) kwam zaterdagmiddag FC Eindhoven op bezoek dat een uiterst teleurstellend seizoen doormaakt en de 15e plaats in de KKD inneemt.

Gewijzigd ADO

Trainer Darije Kalezic koos voor een andere opstelling dan de afgelopen wedstrijden. Jort Van der Sande keerde na zijn blessure weer terug in de basis en ook voor Silvinho Esajas en Jerry Van Wolfgang was er een plek weggelegd. Alles met als doel om ADO Den Haag zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden in de play-offs. Timothy Derijck en Jari Vlak ontbraken in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde is vader geworden, waardoor hij niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn.

1e Helft

De thuisploeg zag in de 12e minuut aanvoerder Kursad Sürmeli geblesseerd afhaken waardoor Dhoraso Klas zijn opwachting mocht maken. Door deze noodgedwongen wissel verhuids Esajas naar de vijf mans defensie waardoor Klas zijn plek op het middenveld ging innemen. Het duurde ruim een kwartier voordat de Hagenaars de eerste doelpoging konden ondernemen. Uit een voorzet van Van Wolfgang kopte Jort van der Sand eop doel maar doelman Jorn Brondeel wist de bal, ten koste van een hoekschop, de bal uit zijn doel te boksen. Vijf minuten later kreeg oud-ADO speler Evan Rottier de kans om de score te openen maar zijn inzet was hiervoor te hoog.   

Openingstreffer

Nauwelijks een minuut later kon Van Wolfgang de score openen nadat eerst Van der Sande de bal met zijn hoofd verlengd had en vervolgens Alex Schalk de bal met een subtiel tikje de bal meegaf aan Van Wolfgang die Brondeel het nakijken gaf (1 – 0). In de resterende minuten kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden maar een knap schot van Schalk werd onschadelijk gemaakt door de doelman van de Brabanders. Met de voorsprong voor ADO zochten de ploegen vervolgens de kleedkamers op.  

2e Helft

Vroege tegentreffer

De thuisploeg moest al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker incasseren, nadat Farouw Limouri vrij kon inkoppen uit een corner van Ozan Kökcü.

Kansen bezoekers

Niet veel later waren het opnieuw de Brabanders die een enorme kans kregen. De zojuist in het veld gekomen Mart Lieder zag zijn inzet net naast het doel van Nick Marsman verdwijnen. FC Eindhoven maakte gretig gebruik van de bij tijd en wijle desorganisatie in de Haagse defensie. Opnieuw  Limouri kreeg een kans maar  Marsman reageerde alert en voorkwam daarmee een voorsprong voor de bezoekers.

Meerdere wissels

Nadat Schalk ruim twintig minuten voor tijd het doel van de bezoekers onder vuur had genomen waar Brondeel andermaal goed ingreep voerde Kalezić meerdere wissels door. Met de steun van het thuispubliek kreeg de thuisploeg met name in de laatste tien minuten en in de extra tijd nog een paar grote kansen. Eerst werd de ingevallen en topscorer Henk Veerman goed weggestoken maar nadat hij Brondeel had omspeelt kreeg hij de bal bijna vanaf de achterlijn niet in het Eindhovense doel waarna de bal alsnog voor het intikken was, maar niemand meldde zich bij de tweede paal. De eveneens ingevallen Joel  Ideho kon werd met een gericht en schot ook nog gevaarlijk worden, maar opnieuw stond de Eindhovense doelman een doelpunt in de weg. Met dit gelijkspel blijft ADO in de stand vijfde.

Play-Offs scenario

Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan (Jong FC Utrecht en NAC Breda uit en Jong PSV thuis)is het vrijwel zeker dat de superboeren van De Graafschap in de 1e ronde van de play-offs de tegenstander gaan worden.


Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Eindhoven : 1-1 ( 1 – 0)

Scoreverloop : 24e min. 1 – 0 v.Wolfgang, 56e min. 1 – 1 Limouri,

Gele kaarten : El Bouchataoui, Simons (FC Eindhoven)

Scheidsrechter : Alex Bos

Toeschouwers : 8.410

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Asante, Waem (77/Ideho),  Sürmeli (12/Klas), Christensen (77/Sellouki), Esajas, Siereveld, Absalem, v.d.Sande (77/Veerman), v.Wolfgang (62/v.Mieghem), Schalk

Opstelling FC Eindhoven : Brondeel, Ogenia, Amevor, Dorenbosch (62/Lieder), Kokcu, Wouters, Limouri, Rottier (90+2 Dahlhaus), Simons, El Bouchataoui (89/v.Doorn), Seedorf

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Pepijn Sonderen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten