ADO Den Haag veroordeeld tot play-offs na thuisnederlaag tegen FC Groningen

Na de nederlaag uit bij Telstar en de interlandbreak ontving ADO Den Haag vrijdagavond in het Bingoal Stadion FC Groningen. Na een 0 – 1 ruststand trokken de Noordelingen uiteindelijk met 0 – 2 aan het langste eind voor een met elfduizend man gevuld stadion. Door deze nederlaag kunnen de Hagenaars een directe promotie naar de Eredivisie nu uit hun hoofd zetten.

Blessures

In vergelijking met de basiself in de verloren uitwedstrijd met Telstar ontbraken Justin Che, Tyrese Asante en Bart van Hintum (allen geblesseerd) en Jort van der Sande (die op de bank begon maar niet helmaal fit was).

1e Helft

Groningen was in de eerste helft de bovenliggende partij en zorgde in de persoon van Leandro Bacuna voor het eerste gevaar van de wedstrijd. De rechtsback zag zijn poging simpel gekeerd worden door Nick Marsman. Groningen bleef de wedstrijd domineren , terwijl ADO daar vrijwel niets tegenover kon stellen.

Voorsprong bezoekers

De voorsprong van FC Groningen, in minuut achttien, kwam dan ook niet als een verrassing. Een schitterend hakje van Bacuna kwam in de loop van Luciano Valente terecht. De Italiaan zag zijn stiftje licht aangeraakt worden, waarna Romano Postema van dichtbij overtuigend kon afronden: 0-1. Wegens een plastic bekertje op het veld werden beide ploegen na de openingstreffer naar de kleedkamers geleid. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd hervat worden.

Groningen bleef de bovenliggende partij en het was een klein wonder dat de voorsprong niet verdubbeld werd. De Trots van het Noorden combineerde soepeltjes en kwam meermaals in de buurt van Marsman, die onder meer Postema een teen tekort zag komen om bij de tweede paal binnen te prikken.

2e Helft

Na rust met dezelfde 22 spelers veranderde er weinig aan het spelbeeld, al scheelde het niets of invaller Jort van der Sande had de spanning teruggebracht. De nummer 10 van de thuisploeg kwam echter net tekort om binnen te prikken. De kans voor Henk Veerman even daarvoor werd er uiteindelijk geen, omdat de spits de bal niet goed meekreeg. Johan Hove zag zijn inzet aan de andere kant een meter naast gaan. Groningen bleef de bovenliggende partij en halverwege de tweede helft was de 0-2 een feit. Valente gaf een heerlijk steekpasje op Hove, die op zijn beurt Thom Van Bergen voor het doel vond. Voor de aanvaller was het daarna een koud kunstje om de bal binnen te tikken.

Restant competitie

Door deze nederlaag is de ploeg van Kalezić nu afgezakt naar de 5e plaats in de stand. Met nog 6 wedstrijden te gaan is de marge op de nummer negen in de stand FC Emmen 10 punten met een wedstrijd meer gespeeld dan de club uit Drenthe.

Dramatische reeks

Met maar één winstpartij uit de laatste 7 wedstrijden (Jong Ajax) , driemaal verlies en driemaal een gelijkspel is het duidelijk dat ADO in een moeilijke en mindere  fase zit en zich op kan gaan maken voor de play-offs. Hopelijk is het eindresultaat beter dan twee jaar geleden na het  traumatische verlopen tweeluik tegen Excelsior Rotterdam.   

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Groningen :  0 – 2 (0 – 1)

Scoreverloop : 18e min. 0 – 1 Postema, 65e min. 0 – 2 v.Bergen

Gele kaarten : Waem (ADO Den Haag), v.Bergen, Bacuna, Jurjus (FC Groningen)

Scheidsrechter : Marc Nagtegaal

Toeschouwers : 11.045

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Waem, Derijck, Koudossou (89/Houwaart), Surmeli, Christenen (89/Sellouki),  Absalem (76/v.Wolfgang), Vlak (76/Esajas), v.Mieghem (60/v.d.Sande), Veerman, Schalk

Opstelling FC Groningen : Jurjus, Rente, Duarte, Hove, Bacuna, Schreuders, Maatta, v.Bergen (85/Mendes), Postema, Valente (85/Blokzijl), Peersman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Pepijn Sonderen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten