ADO Den Haag speelt in doelpuntrijke wedstrijd gelijk tegen FC Utrecht

Foto FC Utrecht Twitter

ADO Den Haag heef vrijdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd in het eigen Bingoal Stadion met 4 – 4 gelijkgespeeld tegen een combinatie van eredivisionist FC Utrecht. De eerste keus van de Utrechters speelde tegelijkertijd een oefenwedstrijd op het trainingscomplex Zoudenbalch  in Utrecht tegen FC Groningen en gingen met 0 -3 onderuit.

1e Helft

Al gelijk in de eerste minuut was het aanvoerder Mario Bilate die een kans kreeg maar hij zag zijn schot over het doel van de bezoekers verdwijnen. Na een klein kwartier opende middenvelder Max de Waal de score met een schot vanaf de rand van de zestien die van richting veranderd werd waardoor de Utrechtse doelman kansloos was. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden maar Bilate en Malik Sellouki konden hier geen goed gevolg aan geven. Een paar minuten later moest doelman Luuk Koopmans handelend optreden bij een vrije trap van Can Bozdogan die bal goed wist te keren. Na wat kansen over en weer trok na een klein halfuur Sean Klaiber de stand weer gelijk door de bal van dichtbij in het Haagse doel te schieten. Een paar minuten later was het Moussa Sylla die de Utrechters op voorsprong schoot. Xander Severina bepaalde zo’n zeven minuten voor rust met een bekeken schot de ruststand uiteindelijk op 2 – 2.

Foto FC Utrecht twitter

Met liefst zeven wissels aan de kant van de thuisploeg (zie opstelling ADO Den Haag) werd de wedstrijd weer hervat. Na vier minuten namen de bezoekers via Bozdogan weer een voorsprong (2 – 3) en tien minuten later verdubbelde Daishawn Redan met een geplaatst schot de marge (2 – 4). In de 63e minuut maakte Boy Kemper na maandenlange revalidatie weer zijn entree door Amir Absalem te vervangen. Vijf minuten later was  het Daryl Werker die uit een corner van Jordy Wehrmann de marge met een kopbal weer terugbracht tot één (3 – 4). In het Haags Kwartiertje ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en na twee minuten was het de ingevallen Nick Broekhuizen die profiteerde van een fout in de defensie van de bezoekers en daarmee de stand op 4 – 4 bracht.

Foto Fc Utrecht Twitter

Laatste tien minuten

In de laatste tien minuten was het allereerst doelman Koopmans die zich onderscheidde met een uitstekende redding op een kanonskogel van Gio-Renys Felicia. Daarna kregen de Utrechters nog drie kansen op rij maar achtereenvolgens de Japanner Naoki Maeda, Mark van der Maarel en Felicia wisten hier geen voordeel uit te halen. In de slotminuut pakte de Hagenaars nog bijna de volle buit maar het schot van invaller Pascal Struick verdween net over het doel van de bezoekers.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Utrecht :         (2 – 2)

Scoreverloop : 13e min. 1 – 0 de Waal, 30e min. 1 – 1 Klaiber, 34e min. 1 – 2 Sylla, 38e min. 2 – 2 Severina, 49e min. 2 – 3 Bozdogan, 59e min. 2 -4 Redan, 68e min. 3 – 4 Werker, 77e min. 4 – 4 Broekhuizen

Toeschouwers :  0

Opstelling ADO Den Haag : Koopmans, Asante (46/Carlson), Hall (46/Rodriguez), Klas (46/Wehrmann), Severina (46/Struick), de Waal (46/Breinburg), Absalem (63/Kemper), v.Bremen (46/Werker), Sellouki (46/Thomas), Ćatić (69/Broekhuizen), Bilate (69/Sierreveld)

Opstelling FC Utrecht : Raatsie, v.d.Maarel, Bozdogan, Reda, Brouwers, Younes (74/Akmum), v.d.Kust, Klaiber, Sylla, Maeda, Schein

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Twitteraccount FC Utrecht