Wedstrijd tegen Full Speed duurde twee minuten te lang voor PGS Vogel

Met zes punten uit drie wedstrijden, wilde PGS zaterdagmiddag aansluiting bovenin houden. Dit werd al lastig genoeg, maar nog steeds mist PGS een hoop sterkhouders. Zonder o.a. sterkhouders Mario van Duinen, Djamel Boerstra, Glenn Plum, Stass Skybitskyi en Oussama Chaabaoui, was Full Speed de tegenstander. Het werd een rommelige wedstrijd zonder echt veel kansen.

De eerste helft is er weinig noemenswaardigs gebeurd. Tot overmaat van ramp raakte al snel in de wedstrijd ook Rami Abdelrazak geblesseerd, waardoor de selectie nog iets dunner werd. Zoals gezegd, weinig kansen aan beide kanten de eerste helft. PGS had moeite de bal lang in bezit te houden en Full Speed kon ook geen vuist maken.

De tweede helft gebeurde er daarentegen al een stuk meer. PGS werd al snel gevaarlijk, een grote kans voor Danny Geerman ging voorlangs. PGS had de controle en de goal liet niet lang op zich wachten. Een bal van Danny Plugge achter de verdediging werd volledig gemist door de keeper en Mo Lamsellak kon voor open goal afdrukken.

PGS zakte daarna iets meer in, maar had na vorige week wel geleerd niet te ver in te zakken. De 2-0 hing meer in de lucht dan de 1-1. En de kansen kwamen ook, maar werden keer op keer afgevlagd of niet goed uitgespeeld. PGS riep het over zichzelf af. Waar keeper Vlad Brytkovskyy tien minuten voor tijd PGS nog kon redden, werd het in de 88e minuut dan toch 1-1. Waar niks aan de hand leek, ging de bal onder de voet door van Jeffrey Helders, waardoor de rechtsbuiten van Full Speed één op één kon komen. Hij faalde niet en dus zag PGS de overwinning uit de vingers glippen. Tot overmaat van ramp kon PGS zelfs het gelijkspel er niet uit slepen. De nummer 4 van Full Speed, die ineens vijf man passeert en van een meter of 20 de bal in de korte hoek schiet. De wedstrijd duurde helaas twee minuten te lang. Vlad Brytkovskyy kreeg vlak voor tijd nog de rode kaart, nadat hij een duw gaf aan een speler van Full Speed die de bal over de boarding gooide bij een achterbal. De speler van Full Speed kreeg overigens geen kaart.

Kortom, onnodige nederlaag. Uithuilen en opnieuw beginnen en hopen dat de blessuregevallen snel weer kunnen aansluiten.