Houtwijk komt vlak voor tijd goed weg tegen opportunistisch spelend Madestein

Als er beelden zouden zijn van de aftrap dan zou ESPN jaloers zijn geweest. Vanaf de aftrap schoot Emre Akpinar van Madestein, spelend met rugnummer 66 de bal over de op de rand van zijn strafschopgebied staande keeper Jeffrey Bosman, in seconde 1 de 0-1. Houtwijk was in verwarring en was vooraf nog zo gewaarschuwd scherp aan het duel te beginnen. 10 minuten later gaf Akpinar nogmaals zijn visite kaartje af met een afstandsschot van 25 meter schoot hij de bal in de rechterbovenhoek., onhoudbaar voor keeper Bosman.

Houtwijk was even compleet de weg kwijt, 0-2 in tien minuten in deze belangrijke wedstrijd was onverwacht maar op dat moment niet onverdiend.

Houtwijk vermande zich na de 0-2 en kreeg wat vat op het spel van Madestein. Toen uit een van de aanvallen Jesse Janse Houtwijk op 1–2 bracht was het weer een wedstrijd. Het spel ging op en neer en Houtwijk kreeg kansen. Ook Madestein liet in die fase van zich horen en het had voor rust de 1-3 kunnen en misschien wel moeten maken. Houtwijk was in de fase vlak voor rust de beter spelende club en kwam voor rust op gelijke hoogte. Een prima corner van Nick Brouwer werd op de lat gekopt van Madestein keeper Kenan Dogan en de terugkaatsende werd door Redouan Boutasgont in de goal geschoten. 2-2 na een zeer vermakelijke eerste helft waarin na de 2-2 nog kansen waren voor beide ploegen.

Tweede helft
Vrij kort na rust werd een Madestein doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, waarop een aantal toeschouwers van Madestein zich niet van hun beste kant lieten zien. De woorden die gebezigd werden horen niet op een voetbalcomplex thuis, waarvan akte. Nadat het stoom was opgetrokken kon de wedstrijd verder. Houtwijk moest winnen om bij te blijven op de ranglijst, dit gold natuurlijk ook voor Madestein. De wedstrijd ging op en neer, Lorenzo Scheffer kreeg een kans maar hij schoot over het doel van Madestein. De grootste kans in die fase was echter voor Madestein, een 100%kans voor op doel werd gemist. Het algemen gevoel was dat de ploeg die nu zou scoren de wedstrijd ook zou winnen.

Slotfase
Houtwijk bleef aandringen en Madestein oogde wat vermoeid. De gasten konden alleen nog een spaarzame counter plaatsen die wel levensgevaarlijk waren voor de thuisploeg. De kansen stapelden zich op voor de thuisploeg en in de rommelige slotfase was het uiteindelijk Jesse Janse die de 3-2 voor Houtwijk maakte. Tot opluchting van iedereen die bij Houtwijk betrokken is. Slecht spelen en toch winnen is ook een kwaliteit.

Resumé, een gelukkige overwinning voor Houtwijk waarbij zeker niet onvermeld mag blijven dat keeper Jeffrey Bosman de overwinning voor zijn ploeg redde. Alleen al vlak voor tijd pakte hij met een schitterende redding een doelpoging van Madestein en hield daarmee de overwinning bij Houtwijk.

KNVB – scheidsrechter Cees Brouwer (71) uit Rhoon krijgt geen rapporteur meer. En of die man het nou echt naar zijn zin heeft gehad bij het uit oefenen van zijn fluit hobby afgelopen zaterdag, daar twijfelen wij echt een beetje aan. De scheidsrechter kreeg niet alleen tijdens het duel maar ook na afloop onaangepast taalgebruik naar zijn hoofd geslingerd. Met 40 jaar fluitervaring helpt een dikke huid wel en bleef hij er wonderwel stoïcijns onder. Uw verslaggever zou zeggen als die in de heer Brouwer zijn schoenen zou staan, KNVB ik heb genoeg gehoord deze middag laat mij maar jeugdwedstrijden gaan fluiten.

Let op: Pas zaterdag 28 oktober staat het ongeslagen GDA – Houtwijk in de 4e klas C op het progamma.
Redactie en foto`s: Peter Grootscholten