Beloften ADO Den Haag vrouwen doen lang niet onder voor PSV

Na twee pijnlijke nederlagen toonden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag beterschap op bezoek bij koploper PSV. Uiteindelijk was het niet genoeg om iets aan de wedstrijd over te houden.

Meer overtuiging

Afspraken nakomen en elkaar in het veld helpen. Dat waren de belangrijkste lessen die het team van trainer Bianca Koppers de dag voor de wedstrijd tegen PSV trok bij het terugkijken van de beelden van de vorige wedstrijd tegen Feyenoord. Op de Eindhovense Herdgang brachten de Haagse beloften – zonder de jeugdinternationals Jet van Mierlo en Victoria Boerboom, maar met Cato Pijnacker Hordijk en Lauren Glotzbach uit de A-selectie – dat ook in de praktijk.

1e Helft

In de eerste helft liet de ploeg weer zien hoe het sterk aan de beloftencompetitie (tegenwoordig Eerste Divisie genoemd) was begonnen. Met meer overtuiging en spelend als een team deden de gasten niet voor PSV onder. Fel in de duels en met meer balbezit wist ADO Den Haag ook kansen af te dwingen. Alleen werden die niet omgezet in doelpunten. Ook PSV schiep mogelijkheden. In haar eerste competitie-optreden voor de beloften hield doelvrouw Fleur de Bruijn lang haar doel schoon.

Na de rust kreeg de Haagse ploeg het moeilijker om gelijke tred te houden met de thuisploeg. Het hoge tempo van de wedstrijd eiste zijn tol. De Haagse beloften begonnen vermoeid te raken en dat vertaalde zich ook in minder overtuiging en durf dan voor de rust. PSV profiteerde daarvan en liep uiteindelijk nog uit naar een ruime 3-0 winst. “Geflatteerd op basis van de eerste helft, maar de energie van dat deel nemen wij mee naar de volgende wedstrijd”, aldus assistent-trainer Olivier Dijk. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 4 november uit tegen Ajax.