VELO O23 kampioen na moeizame winst op Den Hoorn

Evenals in de uitwedstrijd (0-1 zege) had koploper VELO thuis ook moeite met Den Hoorn, de nr. 2 op de ranglijst met 6 punten achterstand. Na een moeizame wedstrijd wist VELO pas in de 2e helft het enige doelpunt te scoren en daarmee niet alleen de drie punten te pakken maar ook met grote voorsprong kampioen te worden. 

In de 1e helft leek VELO toch wat gespannen, maakte verkeerde keuzes en was ook slordig in de passing. Van beide teams weinig echte doelpogingen die de wedstrijd zouden kunnen kantelen. Namens Den Hoorn een inzet voorlangs en VELO was alleen echt gevaarlijk met twee vrije trappen. Lars van Winden zag zijn vrije trap half gestopt door Den Hoorn-doelman Erwin van der Windt en in de rebound verdween de vrije inzet van Carlo Schep niet in maar naast het doel. De 2e vrije trap van Manz Djoeneri strandde in de muur.

In de 2e helft zochten beide teams weer naar openingen om aan doelpunten te komen. Na zo’n 55 minuten slaagde VELO daarin via Lars van Winden die, op een assist van Manz Djoeneri, met een bekeken schuiver de Den Hoorn-doelman wist te passeren, 1-0. Den Hoorn leek kort daarna op gelijke hoogte te komen maar het doelpunt uit een rake kopbal van Lars Pronk werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna weer kansen voor VELO via Lars van Winden en Brian Blancheville maar zonder succes. Den Hoorn was weer gevaarlijk via een schot op de lat van Felix Nijman en bij  VELO zag Tony Sprinkhuyzen een eerste doelpoging naast gaan en een 2e kans gestopt door de Den Hoorn-doelman. Ondanks pogingen van Den Hoorn om er nog een remise uit te slepen kwam er in de stand geen verandering meer.

VELO is met nog twee wedstrijden te gaan met deze kleine overwinning met negen punten voorsprong op de nr. 2 meer dan overtuigend kampioen van de 3e divisie en start na de winterstop in de 2e divisie. Alle felicitaties naar spelers en staf met dit uitstekende resultaat.

Redactie en foto: Louis de Letter
Video: VELO

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten