PGS/Vogel neemt met VCS ook de volgende horde

Na het toch wel teleurstellende gelijkspel vorige week tegen GDA wilde PGS boven alles laten zien gewoon weer de winst te kunnen pakken. VCS dat zijn laatste vier wedstrijden, tegen niet de minste tegenstanders, hadden gewonnen. Makkelijk ging het in ieder geval niet worden.

PGS begon de wedstrijd heel dominant. Eigenlijk speelde de gehele eerste helft zich af op de helft van VCS. Kansen kwamen er dan ook al snel. Voorzetten van de zijkant konden net niet goed afgewerkt worden door spits Mario van Duinen en menig aanval werd afgevlagd voor buitenspel. Na een half uur spelen ontving Gino Mulder de bal op rechts en begon aan een dribbel. Een combinatie via Stas Skybitskyi en Mario van Duinen kwam uiteindelijk weer bij Gino Mulder terecht, die zorgvuldig afwerkte. 0-1 zou je denken, maar de vlag was alweer omhoog gegaan. Nu is dat bij de VCS grensrechter al jaren bekend, dus PGS ging stoïcijns verder. Helaas was dit niet de enige afgekeurde goal deze wedstrijd, maar daarover later meer.

PGS kon het overwicht de eerste helft helaas nog niet omzetten in een voorsprong. Daarnaast was PGS op zijn hoede met de razendsnelle aanvallers van VCS en de technische bagage die alle spelers van VCS met zich meebrengen. Een paar minuten voor rust kon PGS dan gelukkig eindelijk het krachtsverschil omzetten in een voorsprong. Een vrije trap op de rand van de zestien kon binnen geschoten worden door aanvoerder Danny Plugge. Een bevrijdende 0-1, want PGS heeft bewezen niet veel kansen weg te geven. Vlak na deze goal werd de rust behaald.

In de rust had VCS een aantal wissels en aanpassingen gedaan aan het spel. Dit werd meteen duidelijk, ze zaten er korter op, ze werden iets dwingender, zonder tot echt grote kansen te komen. Deze kans kwam wel voor PGS. Rik van de Graaf kon over de rechterkant doorkomen, waarna op randje zestien meter Sharad Ramautar gevonden kon worden. Hij omspeelde de laatste verdediger nog mooi en kon in de korte hoek het net vinden, 0-2. VCS moest nu helemaal komen en ruimtes werden groter. Het slopende grasveld begon zijn tol te eisen bij menig speler.

VCS begon de touwtjes in handen te krijgen na de 0-2. Tot echt grote kansen kwamen ze echter niet en daarom viel de 1-2 dan ook uit het niets. De snelle spits van VCS kwam aan de linkerkant door. Waar iedereen dacht aan een voorzet dacht hij anders. Hij schoot de bal verwoestend hard binnen. Met nog een kwartier te gaan werd het nog even billen knijpen. Dit had overigens niet zo hoeven zijn, want ondertussen waren ook alweer twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Het is jammer dat een scheidsrechter soms de grensrechter niet laat staan, want op sommige momenten scheelde het meters met buitenspel. Waar Gino Mulder nogmaals kon scoren door een bal die terug werd gelegd, ging de vlag weer omhoog. Even later kwam Glenn Plum op links vrij, weer een goal, maar weer buitenspel. Helaas stond er nog een speler van VCS twee meter achter. Aan de andere kant de grensrechter zijn goed recht om te vlaggen bij elke goal die werd gescoord, maar frustrerend was het wel. Vijf minuten voor tijd raakte PGS ook nog een keer de lat via Glenn Plum, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Dan nog een slotoffensief van VCS. Aanvaller erbij, iets opportunistischer. In zo’n slotoffensief kan altijd een balletje verkeerd vallen en dat had ook zomaar gekund. Met de geweldig keepende Vlad Brytkovskyy kon PGS het slotoffensief overleven en weer drie punten bijschrijven. Drie hele belangrijke punten tegen een gewoon goed VCS. Volgende week komt BMT naar sportpark Ockenburgh en dit zal weer een kraker worden.

Redactie, foto’s en video’s: PGS Vogel