Ook RCL verlaat Het Hoge Land zonder punten

Deze zaterdag bezoek uit Leiderdorp want RCL was de tegenstander voor Berkel vrouwen 1 en zoals iedereen weet is dé trots uit Lansingerland prima in vorm.

cvv Berkel – vv RCL

Berkel had er duidelijk zin in en probeerde vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander te overklassen om zo snel de score te kunnen openen. Kansen en mogelijkheden via Demi Verlangen, Isabel van Ommen en Lindy Hogedoorn in het 1e kwartier maar tot een treffer kwam het niet. De gasten kwamen ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Bianca Troost maar zij liet absoluut geen treffer toe en hield haar gebied keurig schoon. In de 33e minuut was het wel raak, met een prima assist van Lindy Hogedoorn werd Amerens Bekkers in stelling gebracht en zij scoorde koppend prima de 1-0 en dat betekende de verdiende voorsprong. Tot aan de rust kansen over en weer maar paal , lat en de beide keepsters zorgden ervoor dat het bij 1-0 bleef bij het fluiten voor de rust.

Nadat in de pauze even de puntjes op de I waren gezet was Berkel er klaar voor om na rust definitief toe te slaan al moest het wel blijven waken voor de tegenstoten van RCL want de gasten gaven zich niet gewonnen. Het ging dan ook na rust wederom over en weer met kansen voor beide teams waardoor het lang spannend bleef en dit was niet alleen in het veld voelbaar maar ook bij het aanwezige publiek dat zichtbaar meeleefde. RCL leek dan ook op gelijke hoogte te komen in de 76e minuut maar een treffer van Yara Haasnoot werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 81e minuut leek dan toch de beslissing te vallen , het was Donna de Vos die Isabel van Ommen in stelling bracht en zij scoorde prima en beheerst de 2-0. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor Lindy Hogedoorn want zij scoorde de 3-0 op aangeven want Anouk Angkotta en hiermee was het feest echt compleet.

Een schitterende overwinning voor speelsters en staf die dit nog lang vierde in het mooie clubhuis want het was weer een mooie teamprestatie.

Redactie: Johan van Aalst