VELO lijdt eerste nederlaag bij SV Nootdorp

Na 7 overwinningen en 2 remises is de eerste nederlaag een feit. Juist weer tegen SV Nootdorp dat thuis telkens wint van VELO en uit de punten in Wateringen moet laten. Na een 1-0 stand bij rust konden de Nootdorpers uitlopen naar 3-0 en wist VELO in de laatste 10 minuten nog de spreekwoordelijke eer te redden, 3-1.

Beide teams begonnen met veel strijd aan deze wedstrijd en creĆ«erden in het eerste kwartier ook doelkansen. Uit een voorzet van Roderick Meinema ging de bal via Peter Lomonaco en de paal corner en bij SV Nootdorp werd een inzet van de handige Mohammed Ouarraki nog net geblokt door de VELO-defensie. Daarna nam VELO meer het initiatief en dacht in de 18e minuut een strafschop te krijgen. Tony van den IJssel werd in de rug geduwd bij een goede scoringspoging maar scheidsrechter Punt dacht daar anders over. Enkele minuten later weer een doelpoging van Tony van den IJssel maar zijn inzet ging via Nootdorp-doelman Michael de Leeuw corner. Daarna nog enkele doelkansen voor VELO via Tony van den IJssel maar het vizier stond telkens niet op scherp. Nootdorp was gevaarlijk via een inzet van Jop Verhagen maar doelman Jari Puister stond op de goede plaats en bij een volgend spelmoment kreeg ook Jop Verhagen bij een lichte duw geen strafschop. 

Rond de 40e minuut dacht Mart Dubbeld met een kopbal VELO op voorsprong te brengen maar het vlagsignaal wegens buitenspel werd overgenomen door scheidsrechter Punt. Op slag van rust een grote kans voor Roderick Meinema, diep gestuurd door Ricky van Mierlo, maar zijn inzet ging niet in maar via de paal naast het doel. En als je zelf niet scoort, de rest is bekend, dan scoort Nootdorp wel en bepaalt Shwendel Cijntje de 1-0 met een fraaie boogbal over de te ver voor zijn doel staande Jari Puister.

In de 2e helft, met Rens de Vries voor Mart Dubbeld, ging Nootdorp goed uit de startblokken met een vrije teap van Mohamed Ouarraki net naast het VELO-doel. Rond de 60e onnodig balverlies bij VELO op het middenveld en spelmaker Jop Verhagen zag VELO-doelman Jari Puister weer te ver voor zijn doel staan en scoorde van grote afstand op fraaie wijze de 2-0. VELO leek even de weg kwijt met slordige passes en balverlies waarvan Nootdorp wist te profiteren en Mohammed Ouarakki met een inzet over Jari Puister de veilige 3-0 op het scorebord bracht. 

Trainer Kevin van der Geest bracht met Lars de Jong, Joey Kouters en Gino van der Water nieuw bloed in het veld voor Delano Vogel, Irshan Jagbandhan en Roderick Meinema. VELO probeerde terug te komen in de wedstrijd en kreeg in de 82e minuut loon naar werken. Een inzet van Tony van den IJssel, op een assist van Lars de Jong, werd door de Nootdorp-doelman nog net met de voet gekeerd maar in de rebound wist Gino van de Water met een strakke schuiver in de verre hoek wel te scoren, 3-1. VELO wilde meer, zette meer druk op de Nootdorp-defensie maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, Rens de Vries en Lars de Jong hadden niet het gewenste resultaat.

Zo bleef het 3-1 in het voordeel van de thuisclub dat daarmee de lijn voortzette om in de thuiswedstrijden de punten te pakken en ook enkele plaatsen steeg op de ranglijst. 

As. zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het Leidse UVS, de nr. 10 op de ranglijst. Weer geen makkie maar VELO wil met een overwinning en als koploper de winterstop in.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten