Blauw-Zwart pakt winst tegen Van Nispen

Het meegereisde supporterslegioen van Blauw Zwart trotseerden de kou, met   een gevoelstemperatuur van -2 graden, hun team aan te moedigen tegen de rode lantaarndrager Van Nispen uit De Zilk. Onder leiding van een Van Nispen lid, die de aangestelde scheidsrechter van Slooten, die zonder bericht niet was komen opdagen, verving. Een compliment aan de plaatselijke arbiter, die een foutloze partij floot en zo de wedstrijd tot een goed einde bracht. Blauw Zwart miste de geblesseerde spits Bastiaan Hendriksen. Hij werd vervangen door Kaj Kronenburg, die in de spits startte en na 30 minuten na een blessure van Dunke Lagerberg op het middenveld werd geposteerd.  De eerste kans om op voorsprong te komen was in de 27e minuut toen de arbiter voor het neerleggen de een Blauw Zwart spelers dit met een penalty honoreerde. Illiass Assabban schoot de 11 meter te zacht in de rechterhoek van de Van Nispen doelman, die de bal hierdoor buiten zijn doel ranselde. Vijf minuten later werd Kaj Kronenburg binnen de 16 meter tegen de grond gewerkt. De arbiter was zeer resoluut en floot voor een 11 meter. Deze werd binnengeschoten door Bram Smit en bracht de stand op 0-1. Bram Smit had de smaak te pakken en scoorde in de 37e minuut het 2e doelpunt, na perfecte voorbereiding op de rechtervleugel van Kaj Kronenburg, die de bal panklaar afleverde. Ruststand 0-2.

  De 2e speelhelft waren de Blauwen de bovenliggende ploeg echter het scoren verliep stroef. Zo kregen Bram Smit, Illiass Assabban en Kelvin de Jong nog enige scoringskansen die niet werden benut. Pas in de 89e minuut was het Kevin de Jong die de einstand 0-3 op het scorebord liet aan tekenen.

  Resumerend: Ondanks de waterkoude en een Van Nispen-elftal, met zeer jonge spelers, die voor deze klasse power en inzicht te kort kwamen, was dit voor de Blauwen een nuttige overwinning.

  Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd thuis voor de winterstop, tegen VVSB. Altijd een moeilijke tegenstander.We rekenen op een goede afsluiting van het jaar 2022!

  Redactie en foto’s: Coos Hübscher

  Deel dit artikel met anderen:

  Laatste berichten