Die Haghe wint bij Wippolder

Op deze ijskoude 3 december werd ook deze wedstrijd in de eerste klasse zaterdag vervroegd i.v.m. de WK wedstrijd Nederland – VS. Om 13.30 uur werd er afgetrapt en mochten Wippolder en Die Haghe gaan strijden om de punten.

Sommige toeschouwers waren nog met de muts en handschoenen bezig toen om 13.32 uur al de 0-1 op het scorebord werd gezet. Een vrije trap van een meter of 30 door Sander de Jong leek een prooi voor keeper Koen Buijze van de thuisploeg. De bal werd gestopt maar draaide toch uit de handen over de doellijn en Wippolder maakte een valse start. Wippolder wilde zich herpakken maar het was Die Haghe dat het eerste kwart het betere van het spel had. In de 11e minuut resulteerde dit ook in de 0-2. Een aanval over links eindige in een voorzet en Sami Said was er als de kippen bij om in te schieten.

De thuisploeg probeerde wel maar kon geen vuist maken en creëerde te weinig kansen. Na de rust een andere spelbeeld en een Wippolder dat met meer bezieling speelde. Al na vijf minuten kon er vanaf 8 meter voor het doel een vrije trap genomen worden na een terugspeelbal die werd opgepakt door de keeper. Het was dezelfde keeper Justin van Look die de bal van Marco van Trier stopte en hierna nog twee keer een doelpoging onschadelijk maakte.

Wippolder ging verder op zoek naar de aansluitingstreffer en wist de tweede helft meer energie te brengen. Met enkele wissels werd getracht de wedstrijd nog spannend te maken. Pas in de 78e minuut lukte het de Delftenaren om te scoren. Na een steekbal van Rik Luisman op Daley Uythof was het Uythof die hard en zuiver inschoot, 1-2. Wippolder probeerde het laatste kwartier nog van alles maar van Look stond een aantal keren goed. Aan de andere kant voor Die Haghe nog twee halve kansen echter gingen de aanvallers hier onrustig mee om.

Koploper VELO verloor van Nootdorp waardoor de ploegen dicht elkaar blijven. Volgende week alweer de laatste speeldag voor dit kalenderjaar waarna een ieder zich op mag maken voor de winterstop.

Foto: Archief (Hans Altimari)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten