Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Scheveningen boekt knappe doelpuntrijke zege op HHC Hardenberg. FC ‘s-Gravenzande en HBS doen goede zaken

Betnation Divisie (2e Divisie):

Scheveningen heeft zaterdag knap gewonnen op bezoek bij subtopper HHC Hardenberg: 3-4. Scheveningen stijgt twee plaatsen op de ranglijst. AFC en ADO’20 gingen onderuit, waardoor de ploeg van trainer John Blok nu elfde staat.

In de 20e minuut kwam Scheveningen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ian van Baalen. Nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk: 1-1. Maar nog voor de rust pakte Scheveningen weer de leiding. In de 43e minuut zorgde Mitchell de Vlugt voor een 1-2 voorsprong. De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer dan de gasten, want na ruim vijf minuten was het alweer gelijk in Hardenberg: 2-2. Weer zo’n vijf minuten later nam HHC Hardenberg zelfs een voorsprong: 3-2. Scheveningen rechtte de rug en binnen de minuut was het weer gelijk: 3-3. Doelpuntenmaker Ian van Baalen, met zijn tweede van de middag. Een kwartier voor tijd viel de winnende treffer. Lex Immers zette Scheveningen op een 3-4 voorsprong en schonk zijn ploeg daarmee de drie punten.

Volgende week zaterdag, 25 november 2023, speelt Scheveningen op Houtrust tegen hekkensluiter FC Lisse.

3e Divisie B:

Zondag 19 november staat de derby tussen Quick en TOGB op het programma. Bij winst kan Quick in verliespunten gelijk komen met TOGB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs moet winnen, om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Aanvang 14.00 uur.

Koploper SteDoCo won zaterdag de topper tegen TEC uit Tiel: 1-0. Runner-up UNA komt zondag pas in actie, op eigen veld tegen AWC. Bij winst blijft UNA op drie punten van SteDoCo.

4e Divisie B:

RKAVV is er niet in geslaagd laagvlieger DSO uit Zoetermeer te verslaan: 0-0. De Leidschendammers draaien vooralsnog een minder seizoen als verwacht. RKAVV staat nu vijfde. DSO steeg één plaats op de ranglijst. FC ’s-Gravenzande won zaterdagmiddag wel. Met 1-4 bij laagvlieger Nieuwenhoorn. Na twintig minuten spelen keek ’s-Gravenzande plots tegen een 1-0 achterstand aan. Een klein kwartier later was het alweer 1-1 door een doelpunt van Sil van Ooijen. Tevens ruststand. Tien minuten na rust was het wederom van Ooijen die scoorde: 1-2. Tien minuten voor tijd zorgde Frank Broos voor een 1-3 tussenstand. Vrij rap hierna was het wederom Broos die scoorde: 1-4. FC ’s-Gravenzande staat voorlopig tweede. Wel hebben diverse ploegen in deze afdeling minder wedstrijden gespeeld.

HBS boekte een knappe 2-5 overwinning tegen LRC. HBS schoot direct fel uit de startblokken. Dat resulteerde in een 0-1 voorsprong na drie minuten spelen. Doelpuntenmaker Luca van Leeuwen. Van Leeuwen zorgde ook voor de 0-2. Hierna kwam de thuisploeg terug tot 1-2. In de tweede helft zorgde Mink Hueting voor een 1-3 voorsprong voor HBS, maar direct na de aftrap werd het 2-3. Tegen het einde van de wedstrijd liep HBS nog uit naar 2-5. Noa Abid en Jasper Hooft scoorden de doelpunten. HBS kan door deze zege stiekem weer omhoog kijken.

Westlandia blijft ook na zaterdag nog in de onderste regionen. Koploper ASWH was in Naaldwijk met 0-2 te sterk.

RVVH SV Poortugaal2 – 0
 Nieuwenhoorn FC ‘s-Gravenzande1 – 4
 VV LRC Leerdam HBS2 – 5