Terugblik 1e en 2e klasse. Wippolder en Forum Sport onderuit in 1C. RKDEO wint dorpsderby. VUC pakt eerste periodetitel in 2C. Oliveo voelt hete adem CION in nek in 2D

1e klasse C:

De top drie liet zaterdag steken vallen. Koploper Wippolder ging op bezoek bij VELO verrassend onderuit: 2-1. Ook runner-up Forum Sport kon niet winnen. De Voorburgers verloren op eigen veld van Den Hoorn: 0-2. Nummer drie LFC won ook niet. In Leiden werd het 1-1 tegen TAC’90. Wippolder voert nog altijd de lijst aan in 1C. Maar Forum Sport heeft één duel minder gespeeld en één verliespunt minder dan Wippolder. LFC heeft wel evenveel wedstrijden gespeeld als Wippolder en staat op twee punten achterstand.

Honselersdijk en FC Skillz deden zaterdag goede zaken. Honselersdijk won thuis nipt van Die Haghe: 1-0. FC Skillz won op bezoek bij Voorschoten’97: 0-2. Samir El Moussaoui en Yassin Chentouf scoorden voor Skillz. Honselersdijk en Skillz hebben evenveel punten. Beide ploegen hebben één duel minder gespeeld dan koploper Wippolder en evenveel verliespunten. Honselersdijk en Skillz staan er dus goed voor.

Ook RKDEO deed prima zaken op de zaterdagmiddag. De echte dorpsderby tegen hekkensluiter Nootdorp werd nipt gewonnen: 1-2. Bij rust was de stand nog 0-0. In de 52e minuut opende RKDEO de score via Sven van Noppen: 0-1. In de 66e minuut verdubbelde RKDEO de voorsprong: 0-2. Het was wederom van Noppen die scoorde. Een kwartier voor tijd maakte Tony van den IJssel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg: 1-2. Maar verder dan dat kwam Nootdorp niet meer. Waardoor de eerste dorpsderby van dit seizoen een prooi voor RKDEO was. Nootdorp staat laatste, met nul punten uit acht duels.

2e klasse C:

VUC heeft ternauwernood de eerste periodetitel in de wacht gesleept. VUC kende geen goede zaterdagmiddag tegen Alphia en verloor met 1-2. In de 33e minuut namen de gasten de leiding: 0-1. Na twee minuten was het alweer gelijk door een benutte strafschop van Jeffrey van Roon: 1-1. In de 86e minuut maakte Alphia de winnende treffer: 1-2. Lang leek het erop dat DONK aan de haal zou gaan met de eerste periodetitel. DONK leidde bij rust met 0-1 en kwam snel in de tweede helft zelfs op een 0-2 voorsprong bij HVV. De thuisploeg maakte in de 65e minuut de aansluitingstreffer via Connor Coward: 1-2. Een kwartier voor tijd kwam DONK op 1-3 en leek het af te stevenen op de periodewinst. In de 90e minuut kwam HVV terug tot 2-3 door een doelpunt van Tim Vreeswijk. Na een rode kaart voor Joppe Dekker leek de winst voor DONK helemaal zeker. Toch kopte Connor Coward nog zijn tweede van de middag tegen de touwen: 3-3. Waardoor de eerste periodetitel naar VUC gaat.

SVC’08 deed goede zaken door op eigen veld met 2-0 van EMM’21 te winnen. SVC’08 doet daardoor weer wat meer afstand van de onderste regionen en kan stiekem alvast weer een beetje naar boven kijken.

2e klasse D:

VFC ging zaterdag niet over Oliveo heen. Maar CION dreigt dat binnenkort wel te doen. Oliveo was deze zaterdag vrij. De ploeg uit Pijnacker keek met veel interesse naar de kraker tussen CION en VFC, de nummer twee en drie op de ranglijst. CION won uiteindelijk met 3-0. Dat betekent dat VFC nu derde staat, met twee punten achterstand op koploper Oliveo. CION staat tweede. De Vlaardingers hebben één duel minder gespeeld en twee verliespunten minder dan Oliveo.

Vitesse Delft, Westlandia, Sportclub Monster en Berkel deden zaterdag prima zaken. Vitesse Delft en Westlandia staan gedeeld vierde op de ranglijst. Vitesse Delft won zaterdag uit bij HBSS met 1-2. Bij rust leidde Vitesse Delft al met 0-2 door doelpunten van Rick Burgering en Fallilou Gueye. Vlak voor tijd kwam HBSS nog wel terug tot 1-2, maar dat was het dan ook.

Westlandia won zaterdag met 2-3 bij DHC. De Naaldwijkers begonnen niet bepaald goed in Delft en keken na ruim twintig minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Heel snel hierna zorgde Stefan Bron met een rake kopbal voor 1-1. Maar DHC had andere plannen. En twee minuten later stonden de Delftenaren alweer met 2-1 voor. Pas in de 65e minuut kwam Westlandia weer op gelijke hoogte. Ditmaal via Tim v/d Voort: 2-2. Een kwartier voor tijd was het weer v/d Voort die scoorde: 2-3. Westlandia gaf het hierna niet meer weg.

Sportclub Monster zette zaterdagmiddag Neptunus-Schiebroek aan de kant: 3-0. Jordi van Maanen (2) en Youri Riepe scoorden voor de thuisploeg. Berkel pakte op bezoek bij hekkensluiter Hillegersberg een prima 1-3 overwinning.

Verburch pakte zaterdag de verkeerde afslag en ging op bezoek bij het lager geklasseerde Nieuwerkerk nipt onderuit: 1-0.

VV Nieuwerkerk VV Verburch1 – 0