Doeltreffend ZVV Den Haag verslaat sterk DWOW met 6-2

SPORTHAL HOGEVELD – Het ambitieuze trainersduo Havermans en Brand had haar huiswerk goed gemaakt. DWOW goalgetter Noa Hulzebos kreeg extra bewaking en werd aan banden gelegd gelet op haar scorend vermogen voor de futsal outsider uit Wieringermeer.

Mede dankzij het typisch Haags collectief kon ZVV Den Haag op haar beurt afgelopen vrijdagavond eindelijk de opgelegde kansen succesvol afmaken. Het doel van de bezoekers werd in de eerste helft repeterend bestookt. Echter zonder succes in het eerste kwartier vooral door uitstekend handelend optreden van de uitblinkende Noord-Hollandse sluitpost Saadia Ayyad. Ook DWOW kreeg een aantal kansen maar die werden niet benut.

De eerste Haagse treffers vielen uiteindelijk pas in de 20e minuut. In die laatste 60 tellen voor de pauze scoorde teamcaptain Priscilla de Vos de 1-0 en viel de 2-0 vlak daarna door de prima spelende Sylvana Den Boer. In de rust werd nog eens de puntjes op de i gezet door coach René Havermans. Het sterke DWOW was nog zeker niet verslagen.

De tweede helft was er één van veel doelrijpe kansen voor ZVV Den Haag. Maar het was juist DWOW die succesvol toesloeg met de aansluittreffer. Voor de tegentreffer was de andere goaltjesdief Manon Roosjen verantwoordelijk, 2-1.

Het maakte ZVV Den Haag gelijk wakker. Want de excellerende Priscilla Mesker tekende na bijna een half uur spelen de 3-1 aan. Larissa Boerenstam vond 5 minuten later ook het net van de bezoekers, 4-1. Aanvoerster Priscilla de Vos deed zichzelf weer stijgen op de topscorerslijst en tekende de 5-1 aan.

DWOW deed daarna nog wat terug, via haar clubtopscorer Noa Hulzebos werd het 5-2. Het was tenslotte routinier Stef Valk die haar goede spel en infield coaching in de slotfase van de tweede helft bekroonde met een prima treffer, 6-2. Het was tevens de eindstand.

Verschil met de vorige wedstrijd(en) was dat de kansen eindelijk weer eens werden benut door ZVV Den Haag!

Volgende week gaat de reis naar marinestad Den Helder. Nu nog even genieten van een mooie thuisoverwinning.