Terugblik 3e klasse. Strijd om eerste periode nog niet beslist in 3A. Graaf Willem II VAC pakt eerste periodetitel in 3B. MVV’27 pakt mooie zege op Lyra in 3D

3e klasse A:

De thuiswedstrijd van BSC’68 tegen ASC is al na 15 minuten definitief gestaakt. De tussenstand op moment van staken was nog 0-0.

Na een kwartier spelen werd de scheidsrechter onwel. Hij viel op de grond, ging weer zitten en viel weer om. Gelukkig hoefde er uiteindelijk geen ambulance aan te pas te komen en kon de scheidsrechter op eigen kracht het veld verlaten. Namens Hethaagsamateurvoetbal.nl wensen wij de beste man dan ook van harte beterschap.

Saillant detail is dat koploper Soccer Boys met 0-1 onderuit ging tegen Aarlanderveen. Waardoor de strijd om de eerste periodetitel nog altijd niet beslist is. Zowel BSC’68 als ASC is nog in “the running” voor de eerste prijs van dit seizoen. De kans is het grootst dat de periode naar Soccer Boys of ASC gaat. Waarom? Soccer Boys staat nu bovenaan. BSC’68 én ASC moeten winnen. De winnaar van BSC’68 tegen ASC komt in puntenaantal gelijk met de Bleiswijkers. Soccer Boys heeft momenteel een doelsaldo van +9.  ASC +8 en BSC’68 slechts +1. Het restant van 75 minuten bij BSC’68 – ASC zal hoogstwaarschijnlijk uitgespeeld gaan worden op zaterdag 16 december.

Aanstaande dinsdagavond, 21 november 2023, ontvangt BSC’68 in de tweede ronde van de KNVB Beker vierdedivisionist Sportclub Feyenoord. Aanvang 20.00 uur.

3e klasse B:

KMD raakte zaterdag de koppositie in 3B kwijt. Uit bij Wilhelmus werd met 2-0 verloren. KMD zakte direct naar plek drie. Graaf Willem II VAC en Schipluiden namen de koppositie van KMD over en staan nu samen gedeeld eerste. Graaf Willem was met maar liefst 4-0 te sterk voor DWO. Schipluiden won met 4-0 van hekkensluiter Ariston’80 uit Delft. Net als KMD, leed ook Laakkwartier duur puntverlies. “Lakwa” ging op eigen veld met 2-4 onderuit tegen HMSH. Timo Nunes en Carston Martijn waren trefzeker voor Laakkwartier. Door deze resultaten wint Graaf Willem II VAC de eerste periodetitel op doelsaldo van Schipluiden (+13 om +8).

Wilhelmus deed goede zaken met de 2-0 zege op KMD. Wilhelmus staat nu samen met KMD en PGS Vogel op één punt achterstand van koplopers Graaf Willem II VAC en Schipluiden. PGS Vogel won in eigen huis knap met 2-1 van DSVP. Djamel Boerstra en Gino Mulder scoorden voor PGS.

Full Speed en Duindorp SV klommen op de ranglijst. Het Delftse Full Speed won de derby bij Concordia: 1-2. Lesley Dijksman en Mathijs Bosboom scoorden voor Full Speed. Duindorp SV won nipt bij laagvlieger Blauw-Zwart: 0-1. Robin van Roon scoorde het enige en dus winnende doelpunt. Met Blauw-Zwart gaat het niet lekker. De Wassenaarders staan ener laatste.

3e klasse D:

Excelsior’20 heeft in 3D de eerste periodetitel gewonnen. Het gelijkspel (2-2) tegen OVV was voldoende om niet meer achterhaald te worden door de concurrentie.

Het duel tussen Naaldwijk en HVC’10 werd in de rust gestaakt. De scheidsrechter kon de wedstrijd niet hervatten, omdat hij was bevangen door de kou. Naaldwijk stond in de rust met 1-0 voor door een doelpunt van Danny Niël op aangeven van Randy van Schelt. HVC’10 stond bij de rust met tien man na een rode kaart voor Mitchell Bouwhuis. Het restant (45 minuten) wordt hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 16 december uitgespeeld.

MVV’27 rook haar kans en gaat voorlopig over HVC’10 heen op de ranglijst. De Maaslanders wonnen in eigen huis knap van Lyra: 3-1. In de 20e minuut kwam Lyra nog wel op voorsprong door een doelpunt van Marc den Toom: 0-1. In de 28e minuut maakte Bouke Schippers namens de thuisploeg weer gelijk: 1-1. Kort na rust zorgde Dennis Louter voor een 2-1 voorsprong voor MVV’27. Nog geen drie minuten later zorgde een eigen doelpunt van de gasten voor 3-1.

SV CWO DVO ’323 – 0
 Kethel Spaland VV Rhoon2 – 3
 VV Meeuwenplaat SC Victoria ’042 – 2
 MVV ’27 VV LYRA3 – 1
 VV Vierpolders VV Rozenburg2 – 2
 Excelsior ’20 OVV2 – 2