Terugblik 4e klasse. Stompwijk’92 weer eens onderuit in 4A. GSC ESDO pakt koppositie in 4C maar periode nog niet beslist. Topper FC Zoetermeer – Vredenburch in 4D eindigt onbeslist

4e klasse A:

Na twee overwinningen op rij, 3-0 tegen MMO en 0-4 bij Alphen, ging Stompwijk’92 zaterdagmiddag weer eens onderuit. Meerburg bleek met 0-2 te sterk op sportpark Meerhorst. Bij een overwinning op Meerburg had Stompwijk’92 de stap naar de middenmoot kunnen maken. Maar nu blijven de Stompwijkers in de onderste regionen staan.

SJZ won met overtuigende cijfers van laagvlieger Sporting Leiden: 6-0. De topper tussen FC Oegstgeest en Teylingen eindigde in een 0-0 gelijkspel. Waardoor SJZ de eerste periodetitel won.

4e klasse C:

GSC ESDO heeft de leiding in de eerste periode gepakt. GSC ESDO won zaterdag met maar liefst 0-6 bij SV Houtwijk. Directe concurrent GDA bleef in de derby bij SV Loosduinen steken op een 1-1 gelijkspel. Bart Ruwaard had Loosduinen na een half uur spelen op voorsprong gezet: 1-0. Vlak voor rust maakte GDA weer gelijk: 1-1. GSC ESDO heeft na zeven duels twee punten voorsprong op ODB en GDA. ODB kwam zaterdag niet in actie, omdat BMT is stilgezet door de KNVB. BMT heeft pas vijf duels gespeeld en evenveel verliespunten als koploper GSC ESDO. De eerste periode gaat over acht wedstrijden.

DUNO en SV Erasmus waren zaterdagmiddag behoorlijk op schot. DUNO won op de Haagsche Dynamiek met 6-0 van SV Zuid West Den Haag. Jimmy Kipp (2), Koen van den Hoogen, Youssef Talhaoui, Kevin Jacobs en Calvin Bakker waren trefzeker voor DUNO. SV Erasmus won met 7-0 van SVH. De doelpunten van SV Erasmus werden gemaakt door Danny Stakenburg (3), Marnix Hermans, Mitchel Beijersbergen, Jabrane el Youssefi en Abbas Saleem.

4e klasse D:

De topper tussen FC Zoetermeer en Vredenburch heeft geen winnaar opgeleverd. FC Zoetermeer stond bij rust met 1-0 voor. Maar kon in de tweede helft de overwinning toch niet naar zich toe trekken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor gaat FC Zoetermeer nog altijd aan kop in 4D. Maar heeft Vredenburch met één duel minder gespeeld evenveel verliespunten.

Dit geldt ook voor Maasdijk. Dat zaterdag op eigen veld met 4-0 won van DHL. Maasdijk staat samen met Vredenburch gedeeld tweede. De doelpunten van Maasdijk kwamen op naam van Scott v/d Graaf, Jay Vreugdenhil en Wouter Laan. DHL maakte ook nog een eigen doelpunt. De eerste periode is dus nog altijd niet beslist.

Quintus won zaterdag met 7-1 van hekkensluiter Celeritas. Rob van Binsbergen en Stijn van der Wel scoorde beiden driemaal voor Quintus. Celeritas trapte de bal ook nog eenmaal in eigen doel.

SEV en SEP deden goede zaken en kruipen omhoog uit de onderste regionen. SEV won uit bij Te Werve knap met 1-2. SEP versloeg op eigen veld Deltasport met 2-1.

Quintus RVC Celeritas7 – 1
 VV SEP SV Deltasport2 – 1
 MSV ’71 VDL1 – 2
 HVV Te Werve SEV1 – 2
 VV Maasdijk SV DHL4 – 0
 FC Zoetermeer KRSV Vredenburch2 – 2