Sensationele ontknoping bij Quick – Houtwijk

Quick – Houtwijk, voor het eerst een avond duel voor de bezoekers. Het is een van de komende 6 finale`s voor beide teams en het is aanhaken of afhaken. De eerste ontmoeting in november eindigde in 2 – 2. Aan eenzelfde resultaat hebben beide ploegen niets.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd begon kabbelend, was kleine speldeprikjes en het was al meteen duidelijk dat de angst om te verliezen groter was dan de wil om te winnen. De eerste vrije trap die gevaar had kunnen opleveren was voor Quick echter bracht dit geen gevaar. Zonder DWF formulier is het nooit prettig werken voor ons, het blijft gissen naar namen. Houtwijk kreeg als eerste een echte kans en die was meteen raak. Een voorzet van Robbie Boere werd door Jessy Janse op waarde geschat, 0 – 1 voor de bezoekers die zeer effectief acteerden.

Het positie spel van Quick was prima verzorgd, door snelle verplaatsingen van links naar rechts liep Houtwijk te vaak achter de feiten aan waardoor de dreiging van Quick er continue was. Ondanks de belangen was het een prima wedstrijd die erg sportief verliep.
Quick had meer de bal, Houtwijk had de kansen in die fase. Houtwijk spits Nick Brouwer schoot nog en keer op het doel van Quick maar de bal ging net naast. Houtwijk spits Robbie Boere schoot een bal in de handen van de keeper en Nick Brouwer had de tweede goal voor het inschieten maar via de handen van de keeper van Quick ging de bal tegen de lat. Ook de rebound werd gemist.

Net toen iedereen dacht dat de ploegen met 0-1 zouden gaan rusten was het Quick dat de gelijkmaker produceerde. Een schot van Quick kwam via de keeper en lat terug het veld in en werd door Karel Trappenburg ingekopt, 1-1 en het was rust.

Tweede helft
Die helft bekeken wij van uit de sfeervolle ledenbar bij Quick, die was niet alleen warmer maar ook gezelliger, met Hip Hop disco muziek en veel jongeren die met elkaar hun derde helft vierden. Quick kwam scherp de kleedkamer uit en kreeg kansen die tot het geluk van alles dat Houtwijk was naast of over het doel gingen. Ook doelman Everitz stond weer zijn mannetje na rust, hij hield zijn ploeg in de race. Een doelpunt van Quick werd vanwege buitenspel afgekeurd. Houtwijk hapte naar adem en kreeg via spits Lesley Kloor wat lucht. Hij stichtte veelvuldig gevaar in de laatste linie van Quick maar het bleef 1-1.

Ongekende slotfase bij Quick
In de slotfase werd duidelijk dat de ploeg die scoorde de wedstrijd zou winnen. Quick maakte het meeste recht op die treffer in die fase, een bal op de lat en enkele prachtige reddingen van doelman Everitz hielden Houtwijk in de wedstrijd. Toen ook de Houtwijk linkerverdediger zijn 2e gele kaart van KNVB – scheidsrechter Tim van Diest kreeg leek Houtwijk rijp voor de slacht. De man aangesteld vanuit Zeist viel ons over het gehele duel niet op, dan ben je goed bezig als KNVB Official.! Het spel het spel laten.

Houtwijk moest alles op alles zetten het punt te behouden en kreeg uiteindelijk zelfs nog de volle 3 punten. Lesley Kloor nam een vrije trap die hij schitterend in de linker bovenhoek krulde, 1-2 en nog maar kort te spelen. Het werd alles of niets voor Quick in de slotminuten maar het werd niets. Uit een van de counters was het Robbeie Boere die door een overtreding van de keeper een penalty kreeg die feilloos door Nick Brouwer werd verzilverd. 1-3 was daarmee de einduitslag.