Extra speeltijd nekt Blauw-Zwart

Tien seconden voor het einde, de 98e minuut, de 8e minuut in de extra tijd, kwam Concordia Delft alsnog langszij. Uit een vrije trap scoorde Concordia de gelijkmaker 2-2. Deze gelijkmaker kwam bij ieder die voor Blauw Zwart was als een koude douche. De teleurgestelde Wassenaarders gaven de schuld aan de scheids.  De laatste 10 minuten leek het erop dat de fluitstijl bij de arbiter veranderde en hij bij gelijke situaties eerder in de wedstrijd door liet spelen en onbestraft liet. Acht minuten in de extra tijd besliste een onbenullig gegeven vrije schop de winst. Direct na deze gelijkmaker was de strijd gestreden. Het binnengehaalde punt kwam bij de Blauwen over als een nederlaag terwijl de Delftse studenten het als een verdiende overwinning vierden. Ook de door de scheids aangegeven speeltijd “te spelen tijd, met de vinger omhoog – 1 minuut-”, werd ruim aan voorbijgegaan. Alles wat Blauw Zwart ademden was teleurgesteld. Men dacht de winst al binnen te hebben. De arbiter, Remco Broekhuizen, kreeg zware kritiek vanaf de Blauw Zwart kant. Toch was hij ondanks het vermeende slippertje in het laatste gedeelte van de wedstrijd, de beste man in het veld, één van de betere fluitisten die op de Schulpwei dit seizoen heeft gefloten.

Gelijk opgaand

Binnen de minuut kwamen de Delftenaren op een 0-1 voorsprong. Bij de eerste aanval leden de Blauwen onnodig balverlies en kon de Delftse spits Luuk Wijnants de bal achter Blauw-Zwart doelman Kas Vaneman prikken.

Nog geen 10 minuten later was het linker vleugelspits Ryan van Lochem die de gelijkmaker met een prachtig schot scoorde. Op de rechtervleugel opereerde Marnix Dijkhuizen, die zich met zijn snelheid en handelingen prima in het team aanpaste. Door blessure was Bastiaan Hendriksen afwezig als centrale spits. Zijn plaats wed ingenomen door rechtervleugelspits Bram Smit.

Vlak voor de rust kwamen de Wassenaarders goed weg. Een voor het oog normaal doelpunt voor Concordia werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Voorsprong

In de 53e minuut was het een magnifieke combinatie tussen Marnix Dijkhuizen en Bram Smit, die zich na de combinatie vrijspeelde en vervolgens de Wassenaarders op een 2-1 voorsprong zette. De mooiste kansen waren aan de kant van de Blauwen. Bram Smit net over, kopbal Ryan van Lochem magnifiek verwerkt door doelman Jeffrey Vonk. Ook Jeroen Kusse zag na een lange solo zijn inzet rakelings overgaan. De goed spelende Kaj Konenburg zat het ook niet mee met zijn afwerkingen.

Een compliment krijgen de Wassenaarders zeker, in deze gelijk opgaande strijd waarbij beide teams vele kansen kregen. Dankzij de goede inzet waarbij de kansen voor de Blauwen wel de besten waren om de uitslag op te voeren. De extra speeltijd deed voor de Wassenaarders de das om. Gezegd moet worden dat het spel vooral door blessures regelmatig stillag, zoals bij de knock-out van Raymond Vosse, maar geen 8 minuten. Uiteindelijk bepaalt maar één man de extra tijd en dat is de arbiter.

Resumerend: Gelijk opgaande strijd waarbij een gelijkspel de juiste uitslag was. De Blauwen dienen hand in eigen boezem te steken. Panieksituaties, vooral bij het onder druk spelen ontstaan er nog te veel paniekerige situaties voor het eigen doel. Het wegwerken rond de 16 meter, moet absoluut beter.  Mogelijk zo vlak voor tijd is het inbrengen van nog verse wissels een oplossing, dit om het spel van de tegenstander te ontregelen en zelf de rust terug te krijgen.  Compliment aan de ingebrachte wissels. Met de spelers, uit het 2e, die zich perfect aanpassen en de juiste chemie hebben met de 1e elftalspelers. Getoond is dat de juiste mentaliteit aanwezig is om voor de winst te strijden.  Het onder druk spelen is een belangrijk aandachtspunt, er ontstaan te vaak paniekerige situaties voor het doel. Deze wedstrijd hadden we de extra tijd niet meer onder controle en waren we rijp om ten onder te gaan.

Aanstaande zaterdag geen wedstrijd en 6 april a.s. de thuiswedstrijd tegen Full Speed, aanvang 14.30. uur.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher