Update foto’s|VELO pakt mooie overwinning bij Die Haghe

Vorig seizoen plaatsten VELO en Die Haghe zich nog voor de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Dit seizoen moeten beide teams alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de 1e klasse. Het kan verkeren, zei Bredero.

Met de 2-2 remise in het eerste duel in het achterhoofd gingen beide teams in deze wedstrijd voor de drie punten. Uit bij Die Haghe heeft VELO het wel eens moeilijker gehad maar deze keer was VELO, met Joran ter Schiphorst in de basis, de betere ploeg en nam na een 0-1 ruststand met een 0-2 overwinning de verdiende drie punten mee naar Wateringen.

Behoudens een inzet van Rens de Vries, op een assist van Abel Dries, voorlangs het doel en enkele gevaarlijke corners en vrije trappen van Die Haghe gebeurde er in het eerste kwartier niet veel. In de 20e minuut wist VELO het eerste echte wapenfeit te noteren. Na een voorzet van de opgekomen captain Benjamin el Amrani kwam de bal via Rens de Vries bij de vrijstaande Joey Kouters die met een pegel Die Haghe-doelman Justin van Look kansloos liet, 0 -1. Tot aan het rustsignaal aan beide kanten nog enkele doelpogingen. Namens VELO via Lars de Jong, schot gestopt door de doelman, en Joran ter Schiphorst, inzet naast het doel, en bij Die Haghe een kopbal naast het doel en een inzet van Peter de Kleer dat ook langs de verkeerde kant van de paal ging.

In de 2e helft nam VELO het initiatief met een schot voorlangs het doel van Rens de Vries. In de 55e minuut werd Joran ter Schiphorst bij een mooie actie gevloerd in de 16 meter waarna scheidsrechter Blaak resoluut naar de stip wees. Normaal een zekerheid met Lars de Jong achter de bal maar deze keer wist Die Haghe-doelman Justin van Look de inzet te stoppen. Dat was de aanleiding voor de gastheren om er nog een schepje bovenop te gooien maar aanvallend werd het toch niet echt gevaarlijk en bleef VELO overeind. Rond de 65e minuut kwam de bal na een half weggewerkte corner voor de voeten van Mike Das die met een strak schot de voorsprong wist te verdubbelen, 0-2.

De wedstrijd leek hiermee beslist maar Die Haghe wilde zich nog niet overgeven. Met veel energie werd de aanval gezocht maar bij doelpogingen van o.a. Sebastiaan van der Starre, Mike de Graaf, Sander de Jong en Rida Aarab stond de defensie, Rick en Mike Das, Ryan Korsuize en Benjamin el Amrani, goed georganiseerd of doelman Deniz Pamuk was in laatste instantie de redder in nood. In het laatste kwartier werden Emiel Rours, Irshan Jagbandhan en Erik Letsch nog ingezet voor Vince van Egmond, Joey Kouters en Joran ter Schiphorst. In de laatste minuut nog een mooie doelpoging van Erik Letsch maar zijn schot van grote afstand werd nog net voor de doellijn gepakt door Die Haghe-doelman Justin van Look.

Het was misschien geen beste wedstrijd met oogstrelend voetbal maar uiteindelijk telt het resultaat en daar is VELO terecht zeer blij mee. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Blaak, floot een prima wedstrijd en had slechts 1 gele kaart nodig, komt VELO met deze overwinning op de 8e plaats en is Die Haghe nu hekkensluiter geworden.

Komend Paasweekend voor beide teams geen wedstrijd in deze spannende competitie. Zaterdag 6 april speelt VELO thuis tegen Valken ’68, 4e plaats, en heeft Die Haghe weer een vrije zaterdag.

Redactie: Louis de Letter