Houtwijk te sterk voor VELO combinatie. VELO 1 verliest van BVCB.

VELO combinatie – Houtwijk

Een combinatie van VELO oefende dinsdagavond 30 augustus tegen het eerste team van Houtwijk.

Na een leuke wedstrijd stond er 2-5 voor de ploeg van Richard Douw op het bord. Trainer Douw was erg tevreden en gaf tegenover deze website aan: “Het was een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Ondanks dat we vijfmaal scoorden hadden dat er nog meer kunnen zijn. Het positiespel en de combinaties geven vertrouwen en dat is wel heel mooi om te constateren vlak voor de start van de bekercompetitie”.

Doelpuntenmakers Houtwijk:

1x de jarige Jessy Smit
2x Gökmen Coban
1-Sinan öcal
1-kadir Narsen

VELO mist kansen en verliest van BVCB

Gelet op het aantal doelkansen in de 1e helft zou VELO met een ruime zege naar huis moeten gaan maar de realiteit is helaas anders. Vooral Lars de Jong miste de precieze om te scoren want zijn inzetten gingen net naast of over het doel of de paal stond in de weg. Ook Tony van den IJssel zag zijn schot, in de rebound van een doelpoging van Lars de Jong, over het doel gaan. Namens BVCB was Michael de Rooij dichtbij een doelpunt maar doelman Jari Puister was hem de baas. Zo bleeft het 0-0 na 45 minuten voetbal.

In de 2e helft kwam BVCB na zo’n 15 minuten verrassend op voorsprong. Een indraaiende corner vanaf links van Jeremy de Hoog ging over iedereen heen, inclusief doelman Jari Puister, en viel bij de 2e paal in het doel, 1-0. VELO probeerde het wel om terug te komen in de wedstrijd maar de passes waren te vaak onzuiver. Er waren doelkansen voor Tony van den IJssel, keeper redt met voet, en bij een mooie voorzet van Joey Kouters was er niemand voor het doel om af te ronden. In de slotfase waren Max Spilker en Abel Dries ook nog dichtbij een doelpunt maar de juiste richting ontbrak helaas. Zo bleef het na 90 minuten voetbal 1-0 voor gastheer BVCB.

As. zaterdag voor VELO de 1e bekerwedstrijd thuis tegen Westlandia zat. Trainer Kevin van der Geest zal de puzzelstukjes nog goed moeten leggen om deze wedstrijd winnend te kunnen sluiten.