Jeffrey Frijters: Als we dit jaar met SVC’08 iedereen fit weten te houden gaan we een rol van betekenis spelen

Jeffrey,

Hoe is het met je?

Het gaat goed met me. Na een druk jaar lekker op vakantie geweest met mijn gezin en weer op kunnen laden. Was wel nodig na zo’n bewogen seizoen.

Het afgelopen seizoen ging moeizaam.Kun je ons uitleggen waarom het zo moeizaam ging?

Heeft natuurlijk met meerdere factoren te maken. Grootste probleem was dat precies na de voorbereiding de (langdurige) blessures begonnen op te stapelen. Cruciale spelers (in de as) hebben voor de winterstop amper gespeeld. Dan groei je uit de competitie en dan is de achterstand zo groot dat het op een gegeven moment ook een mentaal iets gaat worden. Gelukkig hebben wij op tijd onze rug kunnen rechten en het nog aardig gedaan in de 2de periode. Op dat vlak heb ik er nog wel iets aan voldoening uit kunnen halen. Over het hele seizoen gezien hadden wij er wel meer van verwacht. 

Het is vrij rustig gebleven qua publicaties in de transferperiode, ben je tevreden over de mutaties?

Moet zeggen dat dit de drukste transferperiode is geweest van mij tot nu toe. 9 spelers zijn vertrokken/gestopt en 13 nieuwe spelers zijn aangesloten in de voorbereiding.

Vertrokken/gestopt:Jeffrey van der Meer (gestopt), Eric van der Meent (studie), Elliot Pattinama (stopt), Youssef Massaoudi (Rijnvogels), Gino van de Water (Velo), Raily Roosberg (FC Boshuizen), Clay Hoekstra (Duindorp), Sait Alparslan (FC Skillz) en Jesse Boateng (onbekend).

Nieuw: Nathan Martina (Vitesse Delft), Norvin Mercera (Vitesse Delft), Sherdinant Michel (Vitesse Delft), Ferry de Jong (Duindorp), Fabian Toet (SVV Scheveningen lager elftal), Bjorn Balzer (Alphense Boys onder-19), Khalid Belmakran (HVV Laakkwartier), Iliass Daoudi (HVV Laakkwartier), Bassel el Sharif (Be Quick 1887 zaterdag) en Alex v/d Werff (HVV). Vanuit onder-23 zijn Ferri Meere, Gio Ophuysen en Bart Markering aangesloten.

Ik verwacht met deze wisseling dat we er sterker op zijn geworden en ben er ook zeker blij mee.

De 2e klasse is erg boeiend, zie jij uitgesproken favorieten en kun je uitleggen waarom?
Absoluut een boeiende indeling. Uit het verleden (Full Speed, Wilhelmus, RKDEO, HMSH) of regio Rotterdam (CION, VFC en CWO) ken ik wel een aantal nieuwe teams van aankomend seizoen maar is toch wel weer van een aantal jaren geleden. Hoe zij nu spelen of hoe sterk zij daadwerkelijk zijn is lastig in te schatten. Voorlopig kijken wij eerst naar onszelf en willen wij de weg naar boven inslaan.

Welke rol zie je voor jouw ploeg?

Lastig in te schatten. Buiten alle nieuwe tegenstanders is het ook belangrijk om de groep fit te houden. Lukt dat, dan kunnen we een rol van betekenis gaan spelen.

Ben je tevreden over de voorbereiding tot nu toe?

Tot nu toe tevreden. Eerste weken gebruik ik ook om alle spelers te zien spelen. Wij starten met een grote samenstelling van 26 spelers en zullen dit aantal terugbrengen naar 20. Daarom ook e.e.a. proberen op verschillende posities met verschillende spelers. In de week van de beker willen we naar meer vastigheid gaan qua samenstelling en posities.


Zie je de bekercompetitie als iets serieus of als een verlenging van de voorbereiding?

Eigenlijk beide. Beker pakken wij serieus op en gaan we grotendeels richting de basis voor de competitie werken. Hier en daar zullen we nog de puntjes op de i moeten zetten qua samenstelling. Maar een ronde verder komen gaan we zeker voor.  

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten