MVV’27 verslaat koploper HVC’10

De druk is weer een beetje van de ketel bij MVV 27. Eindelijk kon men naast de vele wekelijks gecreëerde kansen ook een overwinning behalen. Het was best wel opmerkelijk dat de thuisclub in de eerste helft zo’n zeven mogelijkheden schiep, terwijl de lijstaanvoerder er geen enkele kon noteren. Na de aansluitingstreffer van de Hoekenezen in het tweede bedrijf verhoogden zij het tempo iets, pompten de bal veelal in de Maaslandse zestien, maar de defensie inclusief doelman Mark van Barneveldt konden redelijk gemakkelijk pareren. Het was jammer dat MVV 27 bij de vele uitvallen slordig omging met het balbezit. Nu bleef het helaas tot de laatste seconde spannend op De Commandeur.

Voorafgaande aan het duel was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Loes van Mil afgelopen maandag. Als barvrijwilligster was zij zo’n 35 jaar actief geweest voor de club en midden jaren negentig had zij ook het beheer van de kantine een aantal jaar op zich genomen.

Na het startsignaal van scheidsrechter Orlando Fonseca begon MVV 27 uitermate voorzichtig en liet het initiatief graag over aan HVC 10. Echter na twee minuten, de eerste de beste tegenaanval, hadden de gastheren al de leiding genomen. Jesper Baak gaf de bal vanaf de rechterzijde voor en Bouke Schippers kopte deze via een Hoekse verdediger binnen (1-0). In het Maaslandse kamp wist men niet wat men meemaakte en er kwam bijna nog meer aan. In de 8e minuut mocht Jesper Baak uithalen, maar de sterk spelende HVC 10-doelman Kenny Lipman tikte de bal tot corner. Eigenlijk ontstond er een vreemd spelletje. HVC 10 mocht het initiatief houden, was daarmee hooguit dreigend, maar kwam dus niet aan scoringskansen toe. MVV 27 daarentegen moest het van snelle uitvallen hebben en had meerdere mogelijkheden om de score verder op te voeren. Zo ontdeed Huib van Barneveldt zich van twee tegenstanders, maar vond de doelman op zijn weg. Ook Wijnand van der Schee en tweemaal Michael Berrevoets mochten uithalen, echter zonder succes. Toch ging MVV 27 met een grotere marge aan de thee. De bal werd vanuit de Maaslandse verdediging naar voren geknald, Bouke Schippers zag er brood in, was fysiek sterker dan zijn tegenstander en vuurde vervolgens raak (2-0).

Logischerwijs gooide HVC 10 na de hervatting alles op de aanval en in de 53e minuut had men de aansluitingstreffer te pakken. Een stuiterend schot werd een te lastige opgave voor Mark van Barneveldt, waarna de inkomende Thomas van der Bogt de rebound benutte (2-1). De Maaslandse doelman redde even later fraai op een vrije trap van diezelfde schutter. HVC 10 bleef uiteraard aandringen en dat gaf MVV 27 de kans op uitvallen. Zo knalde Dennis Louter een vrije trap knap langs de muur, maar kon Kenny Lipman weer zijn klasse tonen. Ook Wijnand van der Schee mocht uithalen, maar zijn poging was te zwak om diezelfde doelman te verontrusten.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds slordiger met veel overtredingen en blessurebehandelingen tot gevolg. Met zo’n zes minuten extra tijd zat het er op en mochten de Maaslanders ’n feestje gaan vieren. Geel aan Maaslandse kant was er voor Michael Berrevoets en Bouke Schippers.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Melvin Brandwijk (Bret Rhijnsburger), Jaco Buijnink, Jesper Baak, Timo van Eijck (Luuk Vreugdenhil), Wijnand van der Schee, Dennis Louter (Lourens van Rooijen), Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Samuel de Haas).

Redactie: Ben van Mil