Wippolder maakt een misstap

Wippolder verloor afgelopen zaterdag met maar liefst 2-6 van Valken’68. Vooraf waren de Delftenaren gewaarschuwd omdat er vorig jaar een grote nederlaag geleden werden tegen de bezoekers uit Valkenburg.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Wippolder had bij vlagen ook de controle en kreeg al vroeg in de wedstrijd twee goede kansen via Overvliet en Hellemons. Het was echter Valken’68 dat aan de andere kant uit een corner wist te scoren. Bij de tweede paal kon de 0-1 ingekopt worden door Bas van Delft.

Wippolder trok naar voren en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 41e minuut een mooie aanvalsopzet over links en na een laatste combinatie tussen Uythof en Domenico de Vree legde laatstgenoemde de bal panklaar voor de meegenomen Jasper Tettero, 1-1. Wippolder dacht ook een penalty te krijgen maar scheidsrechter Tacaks wuifde deze charge weg en beiden ploegen konden aan de thee.

Na de rust kon gezien de eerste helft de wedstrijd alle kanten op en het publiek ging ervoor zitten. Nog voordat iedereen was gaan zitten lag de 1-2 al tegen de touwen. Een bal werd vanaf links ingegooid en het was bij de tweede paal wederom van Delft die in kon schieten.

Wippolder wilde de rug rechten maar elke keer als de thuisclub dacht het heft in handen te nemen waren het de bezoekers die erg secuur waren in de afronding en waarbij gezegd moet worden dat de blauw witte niet overal even kort zaten. Na de 1-2 werd er om de vijf minuten een nieuwe goal gemaakt door Valken’68. Samit Arikan was daarbij met drie treffers de grote man en zo werd er uitgelopen naar 1-5 Had Wippolder de tweede helft dan helemaal niks in te brengen? Het kreeg een drietal goede kansen maar het lukte niet deze om te zetten in doelpunten. Tettero wist wel vanuit een corner zijn tweede te maken maar na deze 2-5 was het slotwoord uiteindelijk aan de bezoekers die ook nog eens een zesde goal wisten te maken.

Een pas op de plaats voor Wippolder en met de andere uitslagen een deelnemersveld dat dichterbij elkaar komt. Alleen LFC en forum sport staan hier net wat gunstiger voor en zoals verwacht lijkt bijna niemand elke ploeg in staat om van elkaar te winnen in deze mooie eerste klasse c.

Redactie: SV Wippolder