Mazzelstars verliest wedstrijd tegen Zwolle in eerste minuten

Vrijdagavond 3 februari stond de eerste competitiewedstrijd van de 2de helft seizoen op het programma. Tegen de vrouwen uit Zwolle: Exs Zwolle / Schuurman Bouwadvies.
Na de laatste 2 bekerwedstrijden in januari was er goede hoop om goed te starten aan de competitie. En eerder dit seizoen werd er knap gewonnen van Zwolle.

Maar de waarheid is anders. Was het de onrust van foto’s maken voor de wedstrijd, een zieke coach die thuiszat met corona, een winterse dip…. ? In ieder geval, de focus was er niet en dat zorgde voor een hele snelle 0-1 voor Exs Zwolle / Schuurman Bouwadvies. Doordat Mazzelstars stond te slapen kreeg Zwolle ruimte en kon Danielle vd Velde scoren.

Dezelfde minuut wel een kans voor Mazzelstars van Susan van de Berg die uit de 2e linie schiet, maar stuit op een Zwolle speelster. In de 3de minuut een mooie redding van Lindsay. Zwolle is de bovenliggende partij en heeft de meeste kansen en vooral ook schoten op goal.
In de 10de minuut een mooi kans voor Lizzy van Diepen, maar haar aanval wordt vlak voor het goal afgestopt door een goede sliding van Exs. Zwolle / Schuurman Bouwadvies.
En dan op het moment dat er meer kansen voor Mazzelstars komen, krijgt Exs Zwolle / Schuurman Bouwadvies vleugels. Mazzelstars is niet fel genoeg en door balverlies op cruciale momenten waar zij slim van profiteren, staat het door Danielle vd Velde (’10), Jennieke de Pater – vd Pol (’11) en Judith Frijlink (’11) maar liefst 0-4 in 2 minuten tijd.

In de 13e minuut even een time out met een peptalk. Dat zorgde ervoor dat Mazzelstars iets feller werd. Nog twee mooie doelpogingen van Mazzelstars: eerst Paulien Otter die net voorlangs schiet en daarna Dimara van Oosten die maar net mist na een mooie actie van Paulien Otter en Lizzy van Diepen
Tot overmaat van ramp krijgt Lizzy van Diepen nog een gele kaart voor wederzijds duwen en trekken.

Na de rust kwam Mazzelstars weer met de koppies omhoog de kleedkamer uit. Het is vaker gebleken dat het gewoon nog kan en een wedstrijd pas gespeeld is bij het eindsignaal. Vanaf de eerste minuut is het feller, Mazzelstars heeft meerdere kansen maar weet het doel nog niet te vinden. Dan is het toch Exs Zwolle / Schuurman Bouwadvies dat in de 27ste minuut scoort. Spits Judith Frijlink scoort van een metertje of 11 met een schot. De wedstrijd is dan eigenlijk wel gespeeld. En in de 38ste minuut maakt aanvoerder Anouk Bourgonje de 0-6 door een fout in de verdediging.

Een wedstrijd om snel te vergeten! Volgende week vrijdag naar Middelburg om daar om 21 uur af te trappen.