We leren iedere dag weer. Bijzonderheid bij Hoogeveen – HBS is eigenlijk doodgewoon en toegestaan

Een oplettende kijker en luisteraar van de samenvatting Hoogeveen – HBS, attendeerde ons op het feit dat de verslaggever van Hoogeveen TV tijdens de samenvatting aangaf dat doelpuntenmaker voor Hoogeveen, Jamai Kriekjes, op zaterdag bij Hoogeveen zaterdag 1 ook al een helft had gespeeld.

De zaterdagtak van Hoogeveen speelt in de 3e klasse en dan is het spelen op zaterdag en zondag op het oog gek. Zeker omdat Hoogeveen geen O23 team heeft.

Een rondje langs de spelregels leerde ons het volgende:

Uitkomen op zaterdag en zondag De senioren mannen die behoren tot de leeftijdsklasse O23 behouden ook de mogelijkheid om zowel in categorie A op zaterdag als in categorie A op zondag uit te komen. Dit is echter niet onbeperkt. Zodra een O23-speler 15 (na)competitiewedstrijden is uitgekomen in een elftal dat behoort tot categorie A op zaterdag mag deze speler niet meer uitkomen in een beker- en (na)competitiewedstrijd van een elftal dat behoort tot categorie A op zondag en omgekeerd. Een O23 speler mag dus in beide 1e elftallen uitkomen, maar speelt zich bij 15 wedstrijden op een speeldag vast. Bovenstaande regels gelden niet alleen voor spelers van verenigingen die met een O23 team aan de competitie deelnemen, maar voor alle senioren mannen die geboren zijn op of na 1 januari 2000 of later.

Kort gezegd, het mag. Weer wat geleerd.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten