Mark Moen: Mijn ploeg kan het ieder team in de 1e klasse lastig maken

Mark, hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

We hebben als Wippolder met zijn allen een mega prestatie neergezet. Met voornamelijk eigen jongens en een paar kwaliteitsimpulsen is het kampioenschap behaald. Voor het eerst in de historie naar de 1e klasse promoveren is prachtig natuurlijk. Een compliment aan de spelers en staf die voor alle overwinningen en een mooie sfeer hebben gezorgd. Het is ook zeker een verdienste van vele mensen achter de schermen. Vrijwilligers die zorgen voor de kleding , de scheidsrechters, het vrijwilligersnetwerk , de kantine en bijvoorbeeld het structureren van de organisatie. Veel taken waarmee veel mensen met een Wippolder hart bijdragen bij aan dit succes ! 


Komend seizoen in de 1e klasse zaterdag, een poule om van te dromen. Zie jij kansen voor je ploeg?

Ik zie zeker kansen voor ons. In de ploeg die afgelopen jaar kampioen werd zit erg veel kwaliteit. Daarnaast zijn er ten behoeve van het verbreden van de groep ivm de aantallen en het hebben van meer concurrentie een aantal jonge talenten uit eigen jeugd , een aantal terug kerende spelers en een handvol nieuwe spelers toegevoegd. Deze kwaliteit en kwantiteit impuls zal moeten gaan bijdragen aan het bieden van concurrentie in deze mooie klasse.

Wij gaan het elke ploeg moeilijk maken in deze klasse denk ik en gaan kijken hoever dat ons brengt.

Zie jij uitgesproken favorieten in deze poule?

Nootdorp heeft het afgelopen seizoen net niet gered maar dat geeft wel aan dat er kwaliteit zit. Forum Sport en Die Haghe willen graag voetballen en daarnaast zullen anders clubs ook niet hebben liggen slapen. Een mooie poule met veel (regio) derby’s dus geweldig voor spelers , clubs en toeschouwers.


Ben je tevreden over de voorbereiding tot nu toe?

Zeker ! 

Met een gedegen opbouw hoop je als trainer de ploeg klaar te krijgen voor de competitie. Als je ziet wat voor een stappen wij hebben gemaakt als ploeg voor wat betreft speelwijze en ontwikkeling van veel individuele spelers dan ben ik trots op deze groep !! Na twee weken training heeft Wippolder na 32 jaar weer een keer de stad Delft bokaal gewonnen , toch een goede prijs en een mooi moment voor de groep. Met ruime overwinningen op hoofdklasser SJC en Westlandia zaterdag hebben we in ieder geval de goede flow en winning mood van afgelopen seizoen doorgetrokken. 


Wippolder heeft zich in de tansferperiode goed voorbereid op de 1e klasse. Ben je tevreden over deze periode?

Met veel eigen karakter spelers met kwaliteit zoals bijvoorbeeld van Heyst en Venema zit er in combinatie met de creatieve geesten Spaan en Uythof en het vernuft en onverzettelijkheid van spelers als Muller, Seffelaar en Krassenburg zoveel kwaliteit in de ploeg. Met een aantal nieuwe spelers zoals Biemans, Tarantino, Emmerink, de Bree, Nolten en Hellemons is de concurrentie strijd opgevoerd met spelers van buitenaf met veelal al een band met Wippolder.


De beker gaat beginnen, zie je dit als een verlengde van de voorbereiding of als iets serieus?

Ik zie de beker zeker als verlengde voorbereiding. Toewerken naar verdere wedstrijdfitheid, een juiste samenstelling van de groep en vertrouwen in elkaar zal de komende (beker) weken gebeuren. Je zoekt mijns inziens een juiste combinatie van bovenstaande factoren met het altijd willen winnen van een wedstrijd. De komende weken gaan wij zorgen dat wij ons verder klaarmaken voor de competitie start. Iedereen kijkt er naar uit deze mooie competitie te kunnen starten.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten