RKAVV geeft zege op Hollandia in extremis weg

Het is RKAVV opnieuw niet gelukt om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. In 2015 wonnen de Leidschendammers voor het laatst de seizoensopener. Lang zag het ernaar uit dat die vloek doorbroken ging worden, maar door een tegentreffer in de zevende minuut van de blessuretijd hield de reeks aan.

RKAVV kende een rommelige voorbereiding. Het zag de ene na de andere speler geblesseerd wegvallen en won geen van haar oefenwedstrijden. Met Hollandia, dat vorig seizoen uit de derde divisie degradeerde, als eerste tegenstander stond de ploeg van Maurizio Ceccucci een pittige wedstrijd te wachten.

Die verwachting bleek onterecht. RKAVV begon sterk aan de wedstrijd en had meteen het initiatief. Na zeven minuten kreeg de thuisploeg dan ook de eerste kans. Remco Overdevest draaide knap weg in het strafschopgebied, maar de inzet die volgde werd gekeerd door doelman Joey Wiese. Hierdoor brandde de wedstrijd los want nog geen minuut later kreeg ook Hollandia een kans. Michael Lanting haalde uit, maar RKAVV-goalie Ten Kroode bracht redding met zijn vuisten.

Niet veel later was Khashayar Saeb het eindstation van een fraaie RKAVV-aanval, maar de middenvelder kwam kracht tekort om tot een goed schot te komen. In de tegenaanval moest doelman Ten Kroode zich strekken om een Hollandia-treffer te voorkomen. RKAVV was veel aan de bal en had dan ook een overwicht. Na een klein half uur gleed Remco Overdevest, na een uitstekende pass van Asim Metin, de bal tegen doelman Wiese aan. Tien minuten voor rust was het alsnog raak voor RKAVV. Na een mooie actie van Remco Overdevest werd Khashayar Saeb richting het doel gestuurd. Hij hield het overzicht en legde de bal af op Edwin Agyare. Agyare faalde niet en mikte de 1-0 in het doel. Lang kon RKAVV niet van die voorsprong genieten. Nog geen twee minuten later kwam Hollandia al langszij. Stezo Knott schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

Ook na rust kwam RKAVV sterk uit de kleedkamer. Het kwam in de eerste vijf minuten een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar onder andere Robin Steffens en Xavier Akinrinbola konden niet zuiver genoeg afronden. Toch kwam RKAVV, dat ook na rust de betere ploeg was, na ruim een uur opnieuw op voorsprong. Nadat Tristan Croes een vrije trap van debutant Dion Hooi doorkopte, schoot Asim Metin de 2-1 binnen. Achterin gaf RKAVV na rust vrijwel niets weg. Tristan Croes en Asim Metin heersten in de Leidschendamse defensie.  Kansen om de wedstrijd in het slot te gooien kreeg RKAVV dan ook. Zo schoot Xavier Akinrinbola van dichtbij voorlangs na een combinatie met Oussama Achahbar. De 18-jarige Achahbar loste Edwin Agyare af en werd daarmee de volgende door RKAVV-opgeleide speler die het vlaggenschip haalt. Niets leek een overwinning van RKAVV nog in de weg staan, want een slotoffensief van Hollandia bleef uit. Toch kreeg RKAVV ver in blessuretijd een bittere pil te slikken. Na een scrimmage viel in de zevenennegentigste minuut de bal voor de voeten van Delano Woud die de bal in het lege doel wist te werken: 2-2. Daarmee bepaalde Woud de eerste eindstand van RKAVV en Hollandia in de vierde divisie.