november 28, 2022

Haagse derby ODB tegen RAS haalt einde niet

De Haagse derby tussen ODB en RAS (4e klasse zaterdag), beiden gevestigd op hetzelfde terrein aan de Albardastraat in Den Haag, had één groot feest moeten worden. Helaas liep dit anders af dan gehoopt.

Het was de eerste keer dat ODB en RAS tegen elkaar uitkwamen in competitieverband. Wat een feest had moeten worden, eindigde in mineur. Nog vervelender was dat alle ellende veroorzaakt werd door een buitenstaander. Na een overtreding was er wat commotie en een toeschouwer vond het nodig het veld te betreden. Hierbij deelde de desbetreffende man ook nog eens wat klappen uit aan spelers. De scheidsrechter kon daarna niets anders dan het duel definitief te staken. Een domper voor zowel ODB als RAS. De verhouding tussen beide verenigingen is de laatste periode uitstekend te noemen. Beiden besturen betreuren dan ook dit voorval.

Dan de wedstrijd. Vuurwerk vooraf, spandoeken, en een vlammende start van ODB. De wedstrijd was zo’n 20 seconden onderweg en Jaouad Bouyaouzan schoot ODB al op een 1-0 voorsprong. Na een kwartier voetballen kwam ODB zelfs op 2-0 door Michael Dirksen, die een bal op de paal van Timo Tuin in de rebound binnen schoot. Na een half uur was de stand alweer gelijk. RAS rechtte de rug en trof tweemaal kort achter elkaar doel: 2-2. Hierna ging het mis, de afloop is inmiddels bekend.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s en video: Elaine Verbaan-Mulder

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten