ADO Den Haag vrouwen pakt in slotfase verdiend punt bij PSV vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zondagmiddag op bezoek bij de vrouwen van PSV en pakten een verdiend punt middels een 1 – 1 gelijkspel. Bij rust was er nog niet gescoord op de Herdgang In Eindhoven.

Het duel kende vooraf een pikant tintje want twee speelsters die afgelopen seizoen nog deel uitmaakten van de selectie van trainer Sjaak Polak verkasten naar de Lichtstad,  te weten Gwyneth Hendriks en Shanique Dessing waarbij Hendriks in de basis stond bij de thuisploeg terwijl Dessing de hele wedstrijd op de bank bleef.

1e Helft

In de eerste helft viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. De Haagse vrouwen zagen rond de tiende minuut een corner van Kayra Nelemans maar net uit het doel getikt worden door doelvrouw Lisan Alkemade, dit seizoen eerste keus bij de Brabanders, na het stoppen van international Sari van Veenendaal. Vlak voor rust waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer maar de inzet van Lysanne van der Wal werd maar net geblokt. De thuisploeg kon vóór de rust daar aanvallend weinig tegenover stellen zodat de teams met een dubbelblanke score de kleedkamers op zochten.

De eerste noemenswaardige kans viel pas 25 minuten na de hervatting te noteren en was voor de Eindhovenaren maar het schot van spits Joëlle Smits verdween over het Haagse doel. Na de nodige wissels bij beide ploegen was het toch de thuisploeg die in de 70e minuut op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Kayra Nelemans die naar het oordeel van de assistent-scheidsrechter de bal net achter de doellijn weggewerkt had en dus moesten de Haagse vrouwen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Een minuut later was het al bijna 1- 1 maar de kopbal van Daniëlle Noordermeer ging via de doelvrouw op de paal. Uiteindelijk werd de ploeg van Sjaak Polak vier minuten voor tijd dan toch beloond. Na schitterend voorbereidend werk van Louise van Oosten, Liz Rijsbergen en invaller Vanessa Susanna scoorde Jaimy Ravensbergen (foto) de dik verdiende gelijkmaker (1 – 1). In de extra tijd probeerde Rijsbergen het nog een keer van afstand maar haar schot ging voorlangs. Met dit gelijke spel nemen de ADO vrouwen in de Azerion Eredivisie nu de tweede plaats in achter koploper Feyenoord. De eerstvolgende wedstrijd zal worden afgewerkt in het Bingoal Stadion op zondag 16 oktober als de vrouwen van Ajax op bezoek komen.