Goede start VELO met zege op VUC

Als poulewinnaar in de beker begon VELO vol goede moed aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen VUC. Na een 2-0 voorsprong bij rust wist VELO in de 2e helft nog 1x te scoren en werden met een verdiende overwinning de eerste drie punten genoteerd.

Het was al enige jaren geleden dat VELO en VUC op zondag tegenover elkaar stonden. Na de overstap van VUC naar de zaterdag troffen VELO en VUC elkaar weer en vooral de gasten hadden qua resultaat zeker meer verwacht van deze wedstrijd.

In het eerste kwartier enkele doelpogingen aan beide kanten maar nog zonder resultaat. Na zo’n 20 minuten wel een succesvolle aanval van VELO aan de rechterkant met een afgemeten voorzet van Ricky van Mierlo waarna Irshan Jagbandhan bij de 2e paal eenvoudig kon afronden, 1-0. De tweede domper voor VUC werd na ruim een half uur veroorzaakt door Stijn Lof die met een domme handsbal een aanval van VELO onderschepte en met direct rood kon vertrekken. In overtal was VELO enkele minuten daarna weer succesvol met een doelpunt van Ricky van Mierlo, 2-0, na een voorzet van links van Joey Kouters. Toch was VUC voor rust nog een paar keer gevaarlijk via Jordy Brouwer maar zijn vrije trap van ca. 20 meter ging ruim over het doel en zijn kopbal op aangeven van Melvin Vissers ging naast het doel van VELO-doelman Jari Puister. Op slag van rust zag Ricky van Mierlo zijn kopbal uit een corner van Joey Kouters net naast het doel gaan.

In de 2e helft, met Roderick Meinema voor Joey Kouters, was de eerste aanval voor VELO maar Irshan Jagbandhan schoot uit een voorzet van Roderick Meinema te zwak in om VUC-doelman Nick Hasper te verrassen. VELO bleef aandringen op meer succes met in de 50e minuut weer beweging op het scorebord. Na goed doorzetten van Ricky van Mierlo kwam de bal voor de voeten van Irshan Jagbandhan die met links hard uithaalde en hoog in de hoek het net liet bollen, 3-0. Met deze voorsprong was de wedstrijd eigenlijk beslist. Roderick Meinema bezorgde VELO na zo’n 56 minuten toch een domper met een rode kaart na een iets te stevige overtreding waardoor beide teams qua aantal spelers weer in evenwicht kwamen. 

VUC was via de snelle en handige Djamairo Rigters (ex VELO) een paar keer gevaarlijk maar zijn acties hadden te weinig rendement. Een schot van Melvin Vissers ging over het doel en een vrije trap werd bekwaam door VELO-doelman Jari Puister over het doel getikt. Namens VELO ook meerdere doelpogingen met een inzet van Ricky van Mierlo en een kopbal van Mart Dubbeld gestopt door de VUC-doelman, een poging van Tony van den IJssel werd tot corner verwerkt en Irshan Jagbandhan, gekozen tot Man of the Match, zag zijn schot net naast het doel gaan. Lars de Jong en Abel Dries mochten van trainer Kevin van der Geest ook nog speelminuten maken. In de 80e minuut kwam VUC weer in ondertal na een rode kaart voor Joshua Wadie. 

In de slotfase kwamen bij VELO Rens de Vries en Kenan Schenkeveld nog in het veld voor Rick Das en Mo Ozdemir. Kenan Schenkeveld kreeg nog enkele doelkansen maar een vrije trap en een schot werden gestopt door de VUC-doelman en als slotakkoord ging een inzet van Tony van den IJssel over het doel. 

De door scheidsrechter Benlamkaddem gegeven 6 gele (4 voor VELO en 2 voor VUC) en 3 rode kaarten (1 voor  VELO en 2 voor VUC) doet misschien anders vermoeden maar het was zeker geen onsportieve en harde wedstrijd.

As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij Valken ’68 dat ook goed begon met een 1-3 overwinning bij UVS. Een lastige tegenstander dus VELO zal aan de bak moeten voor een positief resultaat.

Redactie: Louis de Letter
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten