Blauw-Zwart en DWO delen de punten

Een prima partij voetbal speelden de elftallen van Blauw Zwart en DWO op de uitstekende grasmat in het sportpark “De Schulpwei” in Wassenaar. DWO wordt door de kenners getipt als één van de favorieten in de 3e klasse A. D Blauwen, dit jaar onder de hoede van trainer Alan Campfens – vorige seizoenen werkzaam bij Valken’68 en hiermee gepromoveerd in het seizoen 2019-2020 naar de 1e klasse, direct in de eerste wedstrijd een krachtmeting van de hoogste orde in deze 3e klasse. De selectie van de Blauwen aangevuld met enige spelers van buitenaf o.a. Ali Abbach, Gijs van Ede (oud Blauw Zwarter) en Danny Zwaan en daarbij de vele jeugdspelers die verleden jaar zijn doorgebroken en de geroutineerde kern met Raymond Vosse, Kim Theil en Dunke Lagerberg, Ilias Assabban en Bastiaan Hendriksen, kunnen de aanhangers van de club in deze competitie veel spektakel verwachten.

Hoog tempo

Al snel bleek dat deze wedstrijd op een hoger niveau begon dan de oefen-beker wedstrijden. Het tempo lag vanaf het begin vrij hoog en DWO trachtte de Blauwen in de beginfase de eerste nekslag toe te dienen. Binnen de eerste 5 minuten vier hoekschoppen voor de Zoetermeerders. Ook stond doelman Danny Zwaan zijn heiligdom goed te verdedigen, waarbij enige showsaves voor het publiek nog iets extra jus gaf. Aanvallend kwamen de Blauwen met acties van Bram Smit, Gijs van Ede dicht bij de openingstreffer. Blauw Zwart kwam prima onder de druk van DWO uit en toonde veel initiatieven. Het gevaar keerde in snelle counters van de DWO-formatie. Zo zag Gino Bergwerff zijn inzet na een snelle counter van Kurtley de Wind net naast het doel verdwijnen. Doelman Johan de Ruyter behoedde DWO voor een achterstand. Een schitterende inzet van Kay Kronenburg ranselde hij uit de linkerbovenhoek tot corner. Ook daarna was de Ruyter de reddende engel voor de Zoetermeerders. Met een 0-0 stand gingen de beide partijen aan de thee. Spits Assabban werd op de linkervleugel geposteerd. Ondanks het betere veldspel kregen de Zoetermeerders de mooiste kansen om de score te openen. In de 50e minuut een fraaie combinatie tussen Rendey Baromeo en Kal Zulu, die Baromeo net over de lat schoot. In de 55e minuut claimde Blauw Zwart een strafschop tot Dunke Lagerberg in het 16 metergebied tegen de grond wed gewerkt. De goed leidende scheids Vally Karagantcheff beoordeelde de situatie goed – een goed uitgevoerde schouderduw bracht Lagerberg naar de grasmat-. Nog geen 9 minuten later was het Dunke Lagerberg die een voorzet vanuit hoog in de lucht rakelings over de lat kopte.  Bastiaan Hendriksen werd de laatste 20 minuten nog ingebracht om zo de overwinning te forceren.

Blauw Zwart laat winst liggen

De laatste 7 minuten hadden de Wasenaarders de winst in handen. In de 89e minuut en in de 5e minuut van de extra tijd had Kay Kronenburg de Blauwen driemaal op winst kunnen zetten. Ongelooflijke situaties voor open doel gingen verloren en zo bleef deze mooie partij voetbal de brilstand 0-0 houden. Een stand waar de onpartijdige voetballiefhebber zeker vrede mee heeft. Twee goed, in hoog tempo, spelende ploegen toonden dat zij de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher