Forum Sport wint ook ruim van Voorschoten’97: 4-1

De vele toeschouwers bij de wedstrijd Forum Sport – Voorschoten ’97 waren benieuwd naar hoe beide ploegen zich zouden presenteren. Forum Sport is de competitie goed begonnen. Houden ze dat vol? Voorschoten ’97 kent een slechte start. Gaan zij de draad weer oppakken? Onder de vele toeschouwers bij deze Vlietsteden derby ook de burgemeesters van beide gemeenten. Nadine Stemerdink (Voorschoten) en Martijn Vroom (Voorburg) alsmede de wethouder Astrid van Eekelen (Voorburg).

Forum Sport zette vanaf het begin van de wedstrijd de toon. Goed combinerend en met een hoog tempo werd Voorschoten ’97 in de verdediging gedrukt. En al in de 7e minuut leverde dat succes op. Haitam el Marid gaf een assist op maat aan de pas 19-jarige Forum Sport spits Sven Koppenol die zuiver binnenschoot. Forum Sport bleef dreigend en een paar minuten later was het Hayden Bergen die met een hard schot op de paal schoot. Toen Forum Sport in de 27e minuut een vrije trap mocht nemen op 18 meter van het Voorschoten ’97 doel was duidelijk dat de vrije trappen specialist Haitam el Marid zich hiervoor zou melden. Met een bekeken schot over de grond maakte hij zijn faam waar en gaf hij Voorschoten ’97 doelman Wesley Storm het nakijken. Een paar minuten later was het weer raak voor Forum Sport. Een afstandsschot van Ruben Gyamfi werd gekeerd door Wesley Storm maar de terugkaatsende bal was een prooi voor de alerte spits Sven Koppenol. 3-0. Een comfortabele voorsprong voor de Voorburgers waardoor er wat gas teruggenomen werd. En daar wist Voorschoten van te profiteren. Een slordigheid in de Forum Sport defensie werd koel afgestraft. Op slag van rust was het de net ingevallen Marvy Zijl die de 3-1 kon scoren. Dat doelpunt gaf weer enige hoop aan Voorschotense kant. Dat was te merken.

Er werd na de rust met veel energie naar voren gespeeld. Er ontstonden wat kansen en dat was voor Forum Sport een soort “wake-up call”. Het zal toch niet. Sven Koppenol maakte met zijn 3e goal een einde aan die twijfel. Op een assist van de goed spelende Ruben Gyamfi schoot hij de 4-1 binnen. De wedstrijd was gespeeld. Beide trainers gingen volop wisselen. Zo kwamen aan Forum Sport kant Justin van Otterloo, Pjer Bom, Storm Kranendonk en Edorado Saurwalt in het veld voor Ruben Gyamfi, Haitam el Marid, Erik Lever en Sven Koppenol.

Man of the match werd de man van de hattrick, Sven Koppenol. Door deze overwinning pakt Forum Sport met 10 punten uit 4 wedstrijden de gedeelde koppositie en gaat het volgende week bij het Leidse LFC, ook 10 punten maar dan uit 5 wedstrijden, die positie verdedigen. Voorschoten ’97 speelt op eigen veld tegen TAC ’90.

Redactie: Jean Nederlof