BSC’68 blameert zich en staat weer met beide benen op de grond

De trots van Benthuizen ging als koploper richting Aarlanderveen maar reed met de staart tussen de benen een paar uur later het dorp weer in. Midweeks was Laakkwartier nog even met 5-1 afgedroogd maar vanmiddag werd er meer gevraagd dan leuk voetbal.

Binnen de drie minuten lag de bal al achter doelman Stan Brouwer die de zieke Levi Tuyt verving. Een voorzet vanaf de zijlijn dwarrelde zomaar binnen bij de tweede paal en de score was geopend. De eerste helft zag het er nog niet naar uit dat de uitslag zo groot zou worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en bij beide doelen ontstonden dotten van kansen. BSC was dicht bij de gelijkmaker met een schot op de paal maar ook Aarlanderveen was enkele malen dicht bij een doelpunt. Zo brak de rust aan met het kleinst mogelijke verschil.

Trainer Abdullha Sari wees er in de pauze op dat we niet de mindere waren en dat dat doelpunt er ging komen. Maar weer lag de bal er binnen drie minuten in bij de Benthuizenaren. Een corner van links, een wirwar van benen waarvan een de bal beroerde en de score was verdubbeld. Als aanvoerder Falco Henzen, normaal gesproken niet van de bal af te krijgen, in het strafschopgebied gaat kappen en draaien vraagt hij om problemen en die komen er ook. De bal wordt doodleuk van zijn voet gepikt en dan is scoren een koud kunstje. 3-0 en nog geen uur gespeeld. Sari probeert met drie wissels het tij nog te keren maar waar dat vorige week prima lukte was er vandaag geen houden aan. In dat laatste half uur maakte de thuisclub er maar liefst nog vier bij en alleen Joep van Straalen zorgde voor de enige BSC treffer. Eigenlijk was iedereen blij dat scheidsrechter Blaak geen tijd bij trok. Aarlanderveen omdat ze zich in het feestgedruis konden mengen en BSC omdat eindelijk deze lijdensweg voorbij was.

RKDES is de nieuwe koploper met 12 uit 5, drie ploegen volgen met 10 punten. Nog niks aan de hand dus maar pijnlijk is het wel. Volgende week weer thuis tegen RVC’33. Ik verwacht dan een op en top gemotiveerd BSC. Aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff