RKAVV niet opgewassen tegen Poortugaal

LEIDSCHENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: during the Team Presentation of RKAVV 2023-2024 at Sportpark Kastelenring on September 5, 2023 in Leidschendam, Netherlands (Photo by Hans van der Valk/Orange Pictures)

Op een winderig sportpark Polder Albrandswaard trad RKAVV aan tegen Poortugaal, de club waar trainer Peter Klomp vorig jaar aan het roer stond. Het was de thuisploeg die de eerste kans kreeg na bijna twintig minuten: Mike ten Kroode moest zich tot het uiterste strekken bij een hoge bal. Hierna was RKAVV de meer bovenliggende partij, waarbij de meeste dreiging vanaf links kwam. Dit leidde tot verschillende kansen voor RKAVV. Poortugaal bleef af en toe voor gevaar zorgen met onder meer twee ballen op de lat. Net voor rust was het topscorer Remco Overdevest die de keeper van de thuisploeg bijna verschalkte met een hard schot. Met een goede redding werd de bal tot corner verwerkt.

Ook in de 2e helft was het tempo van de wedstrijd hoog. Poortugaal kwam op voorsprong na een mooie actie vanaf rechts, waarna Bradley el Idrissi simpel kon binnen tikken. RKAVV kwam binnen vijf minuten op gelijke hoogte door toedoen van Nasreddine el Moussaoui, die de bal verwoestend binnenschoot. De vreugde bij RKAVV was echter van korte duur, nadat Gerwin Lake met een mooie actie de bal ietwat gelukkig meekreeg en Bradley el Idrissi in staat stelde om zijn tweede doelpunt te maken (2-1). RKAVV wilde hierna de gelijkmaker forceren, echter het was opnieuw Bradley el Idrissi die scoorde en de wedstrijd definitief in het slot gooide (3-1).

Redactie: Do Horta