FC Westland klaart in de tweede helft de klus tegen HBSS

Afgelopen vrijdag mochten de zaalvoetballers van FC Westland aantreden in Sportcomplex Aquapelle tegen HBSS. Waar FCW strijd om het kampioenschap in de eerste divisie, heeft HBSS als promovendus een veilig en probleemloos seizoen met een mooie 5e plaats. Na een 2-2 ruststand, schakelden de Westlanders in de tweede helft bij en wisten met 2-7 te winnen.

De ploeg van James Dhanai startte rommelig en had veel moeite om in de wedstrijd te komen. FC Westland kwam tweemaal een achterstand te boven om uiteindelijk met een 2-2 stand te rusten. In de rust werd door FCW de koppen bij elkaar gestoken, wat resulteerde in een scherpere tweede helft van de Westlanders. FC Westland leek al snel op rozen toen het op een 2-4 voorsprong kwam via Rafik El Osrouti en Aimen Saïd. Echter leidde een verstandsverbijstering van Aimen Saïd tot zijn tweede gele kaart, nadat hij een voorzet met de hand in het doel probeerde te werken. De 2 minuten met een man minder die volgden werden overleefd door de Westlanders. Waar aan HBSS kant de doelman in de eerste helft meermaals een sta-in-de-weg bleek, wist Westlandse keeper Barry Botman in de tweede helft zijn doel schoon te houden ondanks meerdere pogingen van de thuisploeg. FCW vergrootte in de slotfase de voorsprong en bij een 2-7 stand klonk het eindsignaal. Voor FC Westland wisten Aimen Saïd en Rafik El Osrouti tweemaal te scoren, Nabil Hadui, Anouar Attal Haoui en Yassin Irzi maakten de 7 compleet. FC Westland mag na een korte pauze op 8 maart opnieuw aantreden, dan is Futsal Rotterdam in het topsportcentrum de tegenstander.