Update foto’s | VELO uitgeschakeld in Westland Accountancy Cup

In de geschiedenis van de Westland Cup zal het niet vaak gebeurd zijn dat VELO in de 1e ronde wordt uitgeschakeld. Maar als je niet scoort, kun je niet winnen. Tegenstander Lyra deed dat wel en gaat met de 1-0 zege door naar de kwartfinale.

Lyra begon met veel inzet aan deze wedstrijd en kreeg in de 5e minuut al een grote kans maar Stef van der Wel zag zijn inzet gestopt door VELO-doelman Deniz Pamuk. VELO was gevaarlijk via Mike Das, schot naast, en Rens de Vries, inzet via Lyra-doelman Joey Boom tot corner verwerkt. Rond de 20e minuut het openingsdoelpunt van Jesse Schelvis die teveel ruimte kreeg en met een strakke schuiver in de verre hoek Lyra op voorsprong bracht, 1-0. Daarna ging het spel heen en weer met ook doelkansen aan beide kanten. Namens VELO waren Erik Letsch (gestopt door doelman), Abel Dries (net over) en Emiel Rours (inzet op lat) niet succesvol en bij Lyra stond bij Dyon Lemckert het vizier niet op scherp. Zo bleef het 1-0 bij rust.

In de 2e helft was het eigenlijk eenrichtingsverkeer met een aanvallend VELO en een verdedigend Lyra dat de bus goed had geparkeerd en zich moest beperken tot een enkele, niet succesvolle counter. Ondanks het veldoverwicht waren de aanvallen van VELO niet gevaarlijk genoeg om tot doelpunten te komen. In de slotfase nog een kopbal van Mike Das op de lat en een kopbal van Mart Dubbeld net over het doel. In de stand kwam echter geen verandering meer en was Lyra blij met deze overwinning.

As. zaterdag uit bij Forum Sport weer een belangrijke wedstrijd in de competitie. De punten zijn meer dan hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen. 

Redactie: Louis de Letter
Headerfoto: X-Account VV Lyra
Wedstrijdfoto’s: Theo Verbraeken

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten