BSC’68 zakt zwaar door de ondergrens en kan voorlopig fluiten naar een kampioenschap

Koudekerk had voor de wedstrijd slechts 1 puntje voorsprong op BSC’68 en over 2 weken wacht de onderlinge confrontatie op `Ons Nieuw Erf`. Het was dus zaak om de 3 punten mee terug te nemen uit Reeuwijk tegen de plaatselijke RVC. De wedstrijdbespreking was een serieuze en meerdere keren werd er gehamerd op het feit dat de wedstrijd van vanmiddag het belangrijkste was. Toch zag je bij sommigen enige vorm van onderschatting om de hoek kijken. Als BSC’68 100% inzet toont en voetbalt naar haar kunnen is het een ploeg die tot de betere behoort in de 3e klasse A. Maar als die 100% er een keer niet is, en dat gebeurt in de meeste gevallen in de uitwedstrijden, blijft er een modale 3e klasser over. Niets minder, maar ook niets meer.

De Benthuizenaren begonnen nog aardig aan de wedstrijd. Het spel speelde zich vooral af op de helft van RVC en het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Joep van Straalen. Zijn schot was echter een gemakkelijke prooi voor doelman Tim van den Hoek. Als na zo´n 10 minuten centrale verdediger Thimo Stolk nonchalant een druk zettende aanvaller uit probeert te spelen komt hij van een ijskoude kermis thuis. De bal wordt meteen naar de rechterflank getransporteerd en de lage voorzet verdwijnt via de voet van Jona van Egmond achter de kansloze Levi Tuyt. Die zelfde van Egmond verschijnt nog geen minuut later opnieuw alleen voor de BSC’68 doelman maar dit keer kan Tuyt de bal tot corner verwerken.

Uitstel van executie blijkt even later, als die hoekschop hoog voorbij de 2e paal komt waar de volledig vrijstaande aanvoerder Frank Stolwijk weinig moeite heeft de bal in het doel te koppen. Nog geen kwartier gespeeld en al met 2-0 achter, dat hadden weinig mensen van tevoren gedacht. Deze situatie paste wel precies in het straatje van RVC. Die lieten zich met minimaal 8 man terugzakken achter de bal en lieten BSC’68 het spel maken. En juist dat is een spelletje dat BSC’68 maar matig beheerst. Hoewel ze wel degelijk het initiatief naar zich toe trokken konden we in de rest van de eerste helft slechts een enkel kansje noteren. Een kopbal van Joep van Straalen na een door Romé Thies teruggelegde corner, maar helaas ging de bal rakelings over de kruising.

De donderspeech van trainer Sari was tot ver buiten het sportpark mee te luisteren, maar heel veel effect op het spelbeeld sorteerde het niet. Het was zelfs RVC dat de eerste kans kreeg, maar gelukkig hing de lat in de weg. Ook Niels van der Meer duikt plotseling alleen op voor Levi Tuyt, maar zijn vizier staat niet op scherp. Roel van der Valk is nog het dichtst bij de aansluitingstreffer maar van der Hoek duikt het projectiel uit de kruising.

De wedstrijd gaat voor BSC’68 als de welbekende nachtkaars uit en in de laatste minuut is het zelfs RVC nog dat via Frank Stolwijk op 3-0 komt. Met de staart tussen de benen druipen de BSCers af en voorlopig hoeven ze even niet aan een kampioenschap te denken. Koploper Koudekerk rekent eenvoudig af met Aarlanderveen en neemt 4 punten voorsprong op BSC’68. Trainer Sari heeft, door het vrije paasweekend, 2 weken de tijd om de puntjes op de I te zetten want dan ontvangen we Koudekerk op ons eigen sportpark. In een competitie met alleen thuiswedstrijden zouden we al kampioen geweest zijn, maar in een poule met louter uitwedstrijden had het degradatiespook ons al lang de stuipen op het lijf gejaagd. Iedere ploeg heeft een slechtste wedstrijd van het seizoen. BSC’68 had die vandaag.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff