Topper tussen GDA en BMT eindigt onbeslist

Zaterdag 23 maart speelde GDA een thuiswedstrijd tegen BMT, destijds (begin november) eindigde het eerste duel op Sportpark Escamp 1 in een 2-2 gelijkspel en ook nu stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ralph Majenburg uit Brielle eenzelfde 2-2 op het scorebord.

Op een druk bezocht Sportpark Madestein, zo een kleine 250-300 toeschouwers hadden de weg naar de thuishaven van GDA gevonden, startte BMT voortvarend aan het duel en maakte duidelijk alleen met de winst tevreden te zijn. In het eerste kwartier waren er weinig kansen voor beide doelen te melden. GDA kreeg na 12 minuten een vrije trap op een mooie plek maar de inzet van Nick Selier smoorde in de blauwe muur. BMT liet in het tweede kwartier het betere veldspel zien maar het was de thuisploeg dat via twee achtereenvolgende corners gevaar voor het doel van de bezoekers stichtte. Jeroen Mantel zag een schot op het BMT doel nog net geblokt worden, maar na een half uur was Mantel toch succesvol. Jeroen Mantel nam een bal meteen op zijn pantoffel en het leer plofte links van de keeper in het doel 1-0. In het vervolg van de eerste helft zette BMT aan om op gelijke hoogte te komen. Na 41 minuten kwam BMT op de begeerde 1-1, een sliding door een GDA verdediger werd verloren en de bal eindigde na twee tussenstations bij de linkerspits die GDA doelman Visser verschalkte. Vlak voor rust was BMT nog gevaarlijk met een verrassend afstandsschot dat net over de lat van het GDA doel scheerde.

Na rust zette BMT weer druk en met twee fantastische reddingen in één aanval behoedde GDA doelman Visser zijn ploeg voor een achterstand. GDA kwam in de 70e minuut weer aan de leiding, Jayden van Zoelen had een knappe actie aan de linkerkant en hij zaaide daarmee zoveel onrust dat zijn pass door een verdediger langs zijn eigen doelman werd geschoven 2-1. Vlak hierna schoot Nick Selier voor GDA in de korte hoek waar de BMT doelman zijn ploeg van een grotere achterstand behoedde, een actie daarna kwam Nick Selier net te kort na een interventie van Noa Schoenmaker om de bal goed te raken en op het doel te schieten. Welgeteld vier minuten mocht GDA van de voorsprong genieten toen BMT de stand weer gelijk trok, een aanval van de bezoekers werd niet adequaat genoeg verdedigd en een BMT speler kon bij de tweede paal vrij inkoppen 2-2. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon de tussenstand beide kanten op iets wat voor de neutrale toeschouwer toch smullen moet zijn geweest. Voor GDA schoot Wessel van Galen, terug na anderhalf jaar blessureleed, een bal strak op het BMT doel maar de keeper had er goed het oog op, en in een volgende counter leek de ingevallen Bernhard Gaburno de 3-2 op zijn schoen te hebben maar oog in oog met de doelman van de bezoekers ging zijn lob naast het BMT doel. Aan de overkant kon BMT de overwinning naar zich toe trekken door een actie van hun linkerspits die na een fantastische dribbel de bal diagonaal inschoot maar daar was een goede redding van Alessandro Visser die het schot onschadelijk maakte. Na 94 minuten hield een goed leidende scheidsrechter Majenburg het voor gezien en zo sloten GDA en BMT ook het tweede duel van dit seizoen met een 2-2 gelijkspel af.

Volgende week is GDA vrij en over twee weken (zaterdag 6 april) steekt GDA een visite af aan de overkant van het Sportpark bij rode lantaarn drager s.v. Madestein.

Redactie en foto’s: Wil aan de Wiel