RKAVV en Feyenoord delen de punten

LEIDSCHENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: during the Team Presentation of RKAVV 2023-2024 at Sportpark Kastelenring on September 5, 2023 in Leidschendam, Netherlands (Photo by Hans van der Valk/Orange Pictures)

Op sportpark Varkenoord kwam RKAVV vrijwel direct na de aftrap op achterstand, maar  daarna herstelden de mannen van Peter Klomp zich. Gezien de verhoudingen had RKAVV recht op meer.

Al binnen drie minuten na het fluitsignaal keek RKAVV al tegen een achterstand. Eén vrije trap van Junior Obiku werd eerst in de muur geschoten, echter dezelfde speler schoot de bal via het lichaam van een verdediger het doel in (1-0). SC Feyenoord trok zich na deze vroege openingstreffer wat meer terug en loerde op de omschakeling. RKAVV herpakte zich en begon nadrukkelijk op de defensie van de tegenstander te drukken, resulterend in kansen voor Tyrone Oosting en Wesley Goeman. In de 23e minuut kwam dan ook de meer dan terechte gelijkmaker (1-1). Een voorzet van rechts werd door Wesley Goeman resoluut ingekopt. Tot aan de rust kreeg RKAVV tal van kansen voor onder meer Xavier Akinrinbola en Khashayar Saeb om afstand te nemen, echter het vizier stond niet op scherp.

Na rust bleef RKAVV de bovenliggende partij. Wesley Goeman schoot een vrije trap op de lat en kort daarna was het Yani Bouras die de keeper tot een redding dwong. Ook nu verzuimde RKAVV om de kansen te benutten.

De wedstrijd eindigde daarmee in een gelijkspel, een voor de Leidschendammers teleurstellende uitslag, want het had zeker recht op meer.

Redactie: Do Horta