Blauw Zwart laat kansen onbenut

De eerste cruciale wedstrijd in de onderst regionen van de 3e klasse B tussen Full Speed (Delft) en Blauw Zwart, qua rangschikking respectievelijk op de 11e en 13e plaats, trokken de Wassenaarders na 95 minuten spelen onverdiend aan het kortste eind.  Trainer Alan Campfens moest deze middag alle zeilen bijzetten om met een waardig elftal binnen de lijnen te verschijnen.

Met de vele jonge talenten heeft hij zeker voldoende om met een waardig team in deze 3e klasse te spelen. Het team miste deze wedstrijd de basisspelers: Alli Abbach, Tommy de Jong, Kaj Kronenburg, Bram Smit, Xander Vredenbregt en de regelmatig invallende Timo van Aken allen uitgeschakeld vanwege blessures en/of ziekte. Allereerst een groot compliment aan hun vervangers Jeroen Kusse, rechtervleugelverdediger,  Clémence Wetgeest, centrale verdediger en Ryan van Lochem, linkervleugel spits. Deze spelers pasten zich prima aan.  Met nestor Kim Theil als verdedigende middenvelder met om zich heen Frank van de Riet en Ralph de Jong en als spitsen Bastiaan Hendriksen, Quint van der Ploeg en Ryan van Lochem.

De start was boven verwachting. De Blauwen namen direct het initiatief en waren in de eerste 45 minuten de bovenliggende ploeg. Het grote euvel in deze wedstrijd werd de afwerking. Deze was niet scherp genoeg om het juiste doel te vinden. Vele kansen,  al in de 3e minuut, na een vloeiende aanval over rechts de bal werd binnengeschoten. Helaas zagen de Blauwen het doelpunt, op aangeven van de assistent-grensrechter, voor buitenspel werd afgekeurd. Ook de Full Speed doelman was een sta in de weg. Met de meest spectaculaire reddingen hield hij zijn doel schoon daarbij bijgestaan door paal en lat. Mede door het uitblijven van de doelpunten werd het spel van de Blauwen steeds nerveuzer. Een inzet van Quint van der Ploeg waarbij de doelman kansloos was zag iedereen aan de verkeerde kant rakelings langs de doelpaal over de achterlijn verdwijnen.

De eerste echte scoringsmogelijkheid voor de Delftenaren kwam 10 minuten voor de rust. Na een dieptepass , op een buitenspel lopende Delftse spits die de in strafbaar buitenspelpositie de bal toegespeeld kreeg. De arbiter had op dit moment geen oog had voor de appellerende assistent-grensrechter, echter enige seconden later het protest voor buitenspel nonchalant wegwuifde. Direct hierop kregen de Delftenaren een inworp mee. Deze vervolg situatie werd direct fataal voor de Blauwen. Spits Jacco Wevers kwam inlopend keurig achter de bal en verschalkte met een onhoudbaar schot de verdediging van de Blauwen. Tegen de spelverhouding in gingen de Blauwen aan de thee met een 1-0 achterstand terwijl gezien het spel en kansen een 3-0 voorsprong voor de Blauwen had kunnen zijn.

Geen scherpte in afwerking

De tweede 45 minuten werd het spel er niet beter op. Het eerste halfuur zat er te weinig rust en zuiverheid in het positiespel. Te veel ballen gingen verloren. Desondanks kregen de Wassenaarders nog kansen om langszij te komen, echter de afwerking bleef ook in het tweede gedeelte achterwege.  Het elftal toonde zeker de wil. Ook nu weer driemaal een bal achtereen van de lijn gehaald bij Full Speed en zag het trouw meegereisde supporterslegioen van Blauw Zwart dat het deze middag geen feestje zou gaan worden en de punten in Delft zouden achterblijven.

Resumerend: Een jong Blauw Zwartteam dat bij vlagen redelijk speelde maar niet tot scoren kon komen. Naarmate de tijd vorderde, en met een 1-0 achterstand, werd het spel nerveuzer. Hierdoor te vaak onnodig balverlies. Door de jonge leeftijd missen de Blauwen in deze situaties nog een dosis routine. Gezien de instelling zullen de punten zeker in de loop van de competitie binnen worden gehaald. Deze jonge enthousiaste groep dient zeker het vertrouwen te krijgen.

Aanstaande zaterdag wederom een topper thuis tegen Duindorp SV.