Houtwijk kan geen vuist maken tegen een beter voetballend ODB

ODB – Houtwijk, een heuse Haagse derby, waar spelers en begeleiding van beide teams elkaar goed kennen.De 4e klasse C in Den Haag, een poule die landelijk veel in het nieuws is geweest afgelopen week. De ontvangst en gastvrijheid was bij ODB erg goed verzorgd, zowel voor aanvang als na afloop werden wij met een lekker hapje prima ontvangen in het sponsor home bij ODB.

Voor aanvang werd er een indrukwekkende 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis en als eerbetoon aan de afgelopen week overleden Hanny Demmers- Eversdijk (1960-2023),de vrouw van Patrick Demmers.

Het prachtige eerbetoon met blauwe fakkels en de minuut stilte gaf kippenvel aan alle aanwezigen.

Wedstrijdverloop
Houtwijk trad aan in de vaste basis opstelling en ook ODB kende geen personele problemen. ODB nam meteen het heft in handen en het eerste schot op het doel van Houtwijk kwam van de voet van ( ex Houtwijk) speler Diego Wille, zijn inzet ging naast. Houtwijk kreeg niet lang daarna de eerste en tweede corner maar beide momenten leverden niets op.

Beide ploegen speelden aanvallend voetbal waarbij Houtwijk na de openingsfase van ODB wat meer balbezit had. ODB gaf echter weinig ruimte prijs en mede doordat het spel op een kleine ruimte werd gespeeld was het slorig en hadden beide ploegen veel balverlies. De eerste tegenvaller voor Houtwijk was dat Nick Sadi door een blessure gewisseld werd voor Mike Vermeulen, de tweede tegenvaller was dat Jordi Mulder, ook al ex Houtwijk, nog rust de 1-0 maakte voor ODB. Een domper voor Houtwijk dat voor rust gelijkwaardig was aan ODB.

Tweede helft
Houtwijk moest vol in de aanval en kreeg vlak na rust een tweetal kleine mogelijkheden die doelman Bebeto van der Beek niet konden verontrusten. Na een prima redding van van der Beek ging ODB snel naar voren en wist Desley Zwiers de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Net voor en net na een doelpunt tegen was te veel voor Houtwijk, Roy Hartman, inmiddels ingevallen, voorkwam nog de 3-0 maar het was wachten op de beslissing die dan ook kwam. De gebroeders Perquin (Wesley en Mike) schoten Houtwijk definitief met lege handen naar huis. Eerst maakte Wesley Perquin 3–0, hij schoot de bal onhoudbaar voor Houtwijk keeper Everitz in het doel. Zijn broer Mike Perquin had het slot akkoord voor ODB in huis . Combinerend maakte hij de 4 – 0. Een stand die geflatteerd was maar daar maalde niemand om bij ODB. Ook bij Houtwijk was er berusting omtrent de verdiende overwinning van ODB.

De derde helft
Na afloop van de wedstrijd kregen wij een staaltje KNVB anno 2023 voorgeschoteld. Man van der wedstrijd KNVB – scheidsrechter Jan Haasnoot (32) uit Katwijk, kreeg ruim na afloop in een aparte ruimte 15 minuten lang een KNVB toespraak. Zijn begeleider vond het noodzakelijk de topper in 4C uit te leggen wat hij binnen de lijnen wel en niet goed heeft gedaan. Ene kwartier lang vertellen wat deze topscheidsrechter in spé allang weet. De scheidsrechterbegeleider zal er ongetwijfeld een trots en goed gevoel aan hebben over gehouden, de omstanders en wellicht ook de scheidsrechter van dienst hadden waarschijnlijk plaatsvervange schaamte. Deze scheidsrechter kreeg een 9 en dan heb je in mijn ogen maar 1 minuut nodig. KNVB anno 2023.

Redactie : Peter Grootscholten
Foto`s: Elaine Verbaan – Mulder