Beloften ADO Den Haag vrouwen vergeten kadootjes meer uit te pakken

Op de dag van de intocht van Sinterklaas trakteerden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen hun fans op een dik verdiende winst op AZ.

Geen loon naar werken

Omdat de KNVB in haar wijsheid besloot dat liefst twee van de zes clubs in de bovenste helft van de beloftencompetitie halverwege het seizoen moeten degraderen, stond er bij het tweede treffen tussen de beloften uit de Residentie en Alkmaar zaterdag op Houtrust wat extra’s op het spel. De thuisploeg joeg in de eerste helft op de openingstreffer, maar zag de gasten lang stand houden. Aan de andere kant was er een knappe redding van doelvrouw Fleur de Bruijn nodig om een achterstand te voorkomen. Kort voor het rustsignaal leek ADO Den Haag dan toch loon naar werken te krijgen. Uit een hoekschop van Victoria Boerboom kopte Brigitte Franken van dichtbij in. Haar inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound sloeg Lynn Verhoef alsnog toe. Volgens de clubgrensrechter van AZ was de uitdraaiende corner van Boerboom echter over de achterlijn geweest. De scheidsrechter annuleerde de treffer.

Hoekschoppenregen

Na de wisseling van helft zetten de Haagse beloften de jacht op een voorsprong met Floor Bol als aanvallende versterking voort. Het regende nu hoekschoppen en doelpogingen, maar vooral de Alkmaarse doelvrouw was regelmatig een sta in de weg. Zo bracht zij redding bij een kopbal van Jet van Mierlo en een trekbal en een schot van Iris Remmers. Franken mikte ook nog over en rakelings naast. Bij het naderen van het Haags kwartiertje kwam de Alkmaarse verdediging steeds meer onderdruk te staan. Bij een steekpass op Remmers zag de keeper zich gedwongen buiten het strafschopgebied hands te maken. De Haagse topscorer bleef meester over de bal en vond met een feilloze lob het net: 1-0. AZ kreeg daarna niet de gelegenheid om aan een comeback te denken. Een uithaal van Anne van Egmond werd net uit de bovenhoek gehaald. Ook voor een vrije trap van Boerboom moest de sluitpost gestrekt naar de hoek. Uit een hoekschop van Remmers raakte Franken de lat. Een laatste hoekschop in blessuretijd maakte aan alle onzekerheid een eind. Dit keer vond Boerboom Franken en haar volley deed de bal in de uiterste hoek belanden: 2-0.

Zege in topper meiden onder 17

In een rechtstreeks duel om de eerste plaats in de Derde klasse G waren de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen op Houtrust de ook nog ongeslagen vrouwen van CVV Berkel 2 overtuigend de baas. Treffers van topschutter Sienna in ’t Veld (2), Jasmijn Windhorst en Floor Bol lieten al halverwege geen twijfel bestaan over de uitkomst. In het tweede bedrijf kwamen daar nog doelpunten van Felicia de Zeeuw, Shannon Tabi (2) en Sacha Horsman bij.

Meiden onder 16 onderuit bij JO15 Lyra

De meiden onder 16 incasseerden op bezoek bij de jongens onder 15 van Lyra zowel in de eerste als tweede helft een snelle tegentreffer. Desondanks bleef het team van de trainers  Lisa Guijt en Victor de Zeeuw het de tegenstander moeilijk maken. De eindstand van 3-0 doet geen recht aan de progressie die de meiden maken.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol