Donkere wolken boven “De Schulpwei”

Niet alleen het weer was bar en boos maar ook het spel dat beide elftallen, Blauw Zwart en Duindorp SV, op de kunstgrasmat aan de Schulpwei in Wassenaar speelden was niet om aan te zien. Een kleine honderd supporters trotseerden zaterdagmiddag de regenval. De mooi tribune aan het hoofdveld bleef onbezet vanwege de afkeuring van het schitterende hoofdveld, geen plasje aanwezig echter een boterzachte grasmat. Uitgeweken naar een van de bijvelden voorzien van kunstgras waar drie kwartier later dan gepland was kon worden afgetrapt.  De aanwezige supporters kregen niet het voetbal te zien dat zij verwacht hadden. Beide teams schotelden hen een erbarmelijke wedstrijd voor. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. De Duindorpers waren het die met de eer gingen strijken. Over de gehele wedstrijd genomen creëerden zij de beste scoringskansen. Het verzilveren daarvan was echter een groot probleem. In de 26e minuut kregen zij de zoveelste kans op een presenteerblaadje aangereikt. Een inzet, die in eerste instantie schitterend door de Blauw Zwart doelman ut zijn heiligdom werd getikt, echter wel voor de voeten van de inkomende Duindorp speler, Jordi Pronk, die zich geen moment bedacht en de bal achter enige verdedigers en doelman van Blauw Zwart tegen het doelnet joeg.  Tot overmaat van ramp moesten de Blauwen vleugelspits Bram Smit kon na commentaar en wegwerpgebaar aan het adres van de leiding naar de kleedkamer vertrekken. Ook de 2e helft konden de Blauwen geen potten breken. Voortzetting naar voren via de linies werd te weinig uitgevoerd. De afwezigheid van spelbepaler Kim Theil, verdediger Ali Abbach i.v.m. blessure startend op de bank en de nog steeds geblesseerde Kaj Kronenburg – uit de wedstrijd geschopt tegen PGS/Vogel werd met node gemist. Het inbrengen van Ali Abbach kreeg de verdedigingslinie wel meer body maar de voortzetting naar de voorste linie werd sporadisch, gemis spelbepaler, via de linies uitgevoerd.  

Resumerend:

Na 8 competitiewedstrijden is het bij Blauw Zwart wel duidelijk dat enkelen spelers absoluut niet gemist kunnen worden en zonder hen de Wassenaarders zo op een bescheiden degradatie plaats terecht zijn gekomen. De stand op de ranglijst zegt voldoende. Het gemis van een spelmaker, zoals Kim Theil, komt bij de Blauwen hard aan. Ook de op de bank zittende, terug van blessure, Ali Abbach, centrale verdediger en de nog steeds niet herstellende Kaj Kronenburg is een van de oorzaken dat het team niet draait naar vermogen. De afwezigheid van deze spelers laat het functioneren van de jonge garde, de toekomst van het Wassenaarse voetbal, stagneren. Mede hierdoor worden deze jonge spelers uit nood op andere posities uitgeprobeerd. De onzekerheid speelt momenteel een  rol binnen de selectie. Ook het verzamelen van gele en rode kaarten doet geen goed aan de opbouw van het elftal.  De wil is aanwezig echter het stukje voetbal goochem ontbreekt nog.  Onnodige kaarten beïnvloedt zonder meer het resultaat van het elftal.

Eerste periodetitel is deze zaterdag in bezit gekomen van de huidige koploper Graaf Willem II .Vac. Aanstaande zaterdag start  de 2e periode.

Blauw Zwart, aanstaande zaterdag wederom een wedstrijd van de waarheid, uit tegen H.M.S.H, Vredenrustlaan 117 Den Haag, aanvang 15.00 uur. Duindorp SV ontvangt DSVFull Speed, aanvang 14.30 uur en zal strijden voor aansluiting bij de top.

Redactie en foto: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten