Kawin – FC Westland haalt einde niet

De zaalvoetballers van FC Westland zijn de competitie met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden uitstekend begonnen. Afgelopen vrijdag was Kawin de volgende uitdager voor de Westlanders. In Nieuwegein was de thuisploeg in de counter dodelijk en kwam op een 2-0 voorsprong. FCW rechtte de rug en liep uiteindelijk uit tot een 4-9 voorsprong, waarna een opstootje tot een definitieve staking leidde.

In de beginfase kreeg FC Westland meerdere kansen voor de goal van Kawin, maar de thuisploeg was tweemaal succesvol in de counter en wist tegen de verhouding in een 2-0 voorsprong te creëren. Nadat Yassin Irzi het net wist te vinden, kwamen de Westlanders los, wat resulteerde in een hattrick voor Anouar Attal Haoui en 2-4 ruststand. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet en had Kawin nog steeds zijn handen vol aan het creatieve spel van FCW. Mo Maatoug en opnieuw Anouar Attal Haoui zorgde voor de 2-6 voorsprong. Binnen de minuut kwam, door een verkeerd uitgespeelde 3 tegen 1 situatie en balverlies in de cirkel, Kawin terug op 4-6. Voor de ploeg van James Dhanai het sein om nog eens gas te geven. Schitterende zaalvoetbalgoals zorgden voor een 4-9 voorsprong voor de Westlanders. Binnen de ploeg uit Nieuwegein sloop er meer en meer frustratie in, wat ook resulteerde in meerdere vervelende overtredingen. Een lompe actie van een verdediger van Kawin 12 minuten voor tijd resulteerde in een opstootje met beide teams, waarna de scheidsrechters besloten een afkoelingsperiode in lasten. Echter gaf een zoek gespeeld Kawin aan niet meer verder te willen spelen, waardoor FC Westland vooralsnog geen 3 punten aan het totaal toe kon voegen. Een kater voor de technische Westlanders die veel aanslagen te verwerken kregen waar de scheidsrechters niet adequaat tegen optraden. De frustratie zat hoog bij de ploeg uit Nieuwegein dat zij weggespeeld werden in eigen huis. De medische staf van de Westlanders had tijdens en na de wedstrijd de handel vol om de spelers op te lappen. Dat de thuisploeg niet verder wenste te spelen zorgde voor verwondering en frustratie daar FC Westland op een later tijdstip waarschijnlijk nogmaals naar Nieuwegein moet om de resterende 12 min. uit te spelen. Dit terwijl Kawin rijp was om met dubbele cijfers verslagen te worden. Anouar Attal Haoui scoorde maar liefst 5 maal voor FCW. Mo Maatoug was 2 maal succesvol. De overige 2 werden gescoord door Yassin Irzi & karam Boukhari.

a.s. vrijdag 20 oktober speelt FC Westland weer thuis in Sporthal Hoge Veld. Tegen de nr. 4 Futsal Rotterdam wordt er om 21:30 uur afgetrapt.

Redactie: FC Westland