Wippolder wint ook tweede bekerwedstrijd

Na de overwinning op Vitesse Delft moest het Delftse Wippolder aantreden tegen de amateur tak van het Rotterdamse Sparta. Al na twee minuten spelen kon Wippolder op voorsprong komen. Quinten Hellemons onderschepte de opbouw van Sparta en legde niet zelfzuchtig af op Jordy Krassenburg. De bal werd echter net over geschoten. Nog geen minuut later opende de bezoekers de score. Een diepe bal werd vanaf het middenveld doorgestoken en de spits van Sparta schoot hard en hoog in: 0-1.

Na ruim een kwartier spelen kwam Wippolder op gelijke hoogte. Krassenburg gaf met links voor , Spaan kopte terug en Dijksman was slim genoeg om een overstap te maken waardoor de bal bij de ingelopen Uythof kwam. De aanvoerder nam de bal goed mee en schoof de 1-1 langs de Rotterdamse doelman.

Beiden ploegen wilde deze eerste helft graag voetballen en lieten ook bij vlagen zien dit aardig te kunnen. Wippolder kreeg zo’n drie goede kansen en het goede veldspel van Sparta resulteerde in twee goede mogelijkheden.

Na rust enkele wissels aan beide kanten en eenzelfde spelbeeld met handige balvaardige spelers voor zowel Sparta als Wippolder.

Na ruim een uur spelen opende Wippolder goed en Uythof dribbelde langs drie verdedigers alsof deze er niet stonden . Bij de keeper kon de lepe aanvaller nog net afleggen op de meegenomen Casper Spaan die de 2-1 kon binnen tikken bij de eerste paal.

Na deze treffer kreeg Wippolder nog een drietal goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Aan de andere kant moest de verdediging in samenwerking met keeper Koen Buijze twee keer alert zijn op schoten en acties van de Rotterdamse aanvallers. Na 90 minuten stond echter de 2-1 nog steeds op de klok en zal Wippolder met 6 uit 2 wedstrijden net als Xerxesdzb door gaan in de beker. Voor Sparta en Vitesse Delft zal het beker avontuur voorbij zijn voor dit seizoen.