Scheveningen heeft niets in te brengen tegen Kon. HFC

De ploeg van John Blok creëert nauwelijks kansen

Scheveningen heeft niets in te brengen tegen Kon. HFC (0-4)

Nico Mos

Na een fel begin van de formatie van John Blok was ook die energie al na het eerste tegendoelpunt ver te zoeken. Het gemakkelijk combinerend Kon. HFC kon daardoor bijna freewheelend uitlopen naar 0-4. Scheveningen heeft daar nagenoeg niets tegenover kunnen zetten. Dus werk aan de winkel voor trainer John Blok.

De eerste vijf, zes minuten startte Scheveningen fel en agressief, maar bij de eerste beste goedlopende tegenaanval van Kon. HFC was het meteen raak (0-1). Aanvoerder Jacob Noordmans was de schutter. Scheveningen is in feite die (vroege) klap, in de 7e minuut, niet meer te boven gekomen. Sterker, er waren juist veel misverstanden in de passing bij Scheveningen. Steeds zat er weer een HFC been tussen.

Wedstrijd gespeeld

Na pakweg een kwartier rechtte de thuisclub enigszins de rug. Dat leverde weliswaar twee hoekschoppen op, maar die waren niet aan de Houtrustbewoners besteed. Te veel ballen gingen – over 90 minuten – terug i.p.v. vooruit. Na een halfuur zette Gerry Vlak van Kon. HFC aanvoerder Jacob Noordmans vrij voor het doel en dat betekende 0-2. Vlak voor rust kreeg Scheveningen wel drie hoekschoppen op rij, maar ook daar kon de formatie van trainer John Blok geen slag slaan. Op slag van rust brak Kon. HFC er snel uit en schoot Roy Castien van ruime afstand raak (0-3). wedstrijd gespeeld. En alsof het nog niet genoeg was scoorde diezelfde Roy Castien, direct na rust vanaf zeker 20 meter de 0-4 binnen. Als trainer John Blok nog een beetje strijdplan had kon dat direct in de prullenbak. In het verdere verloop van de tweede helft dicteerden de gasten. Zij zorgden eveneens dat Scheveningen maar geen voet aan de grond kreeg. Zelfs de eer kon niet gered worden. Na een midweekse winst tegen Kozakken Boys (2-1) stonden de Houtrustbewoners na 90 minuten toch weer met lege handen.