Wippolder wint eerste oefenwedstrijd

Op een zonnig sportpark Pauwmolen zette Wippolder de eerste oefenwedstrijd tegen het Vlaardingse VFC om in een overwinning.

Zowel trainer Joren Tromp van VFC als Mark Moen van Wippolder verzamelde een grote groep spelers om na anderhalve week trainen iedereen minuten te laten maken. Zodoende kon er in de loop van de wedstrijd door gewisseld worden en heeft een groot deel van de spelers een geleidelijke opbouw.

In de eerste helft begon Wippolder voortvarend maar werd dit nog niet echt omgezet in grote kansen. Zonder grote kansen was het Wippolder dat wel de score opende. Daley Uythof liet een hoekschop voor het doel vallen en de lange Jasper Tettero knikte het leer beheerst binnen, 1-0.

Nieuwe aanwinst Rob Overvliet (Rijnsburgse Boys) kopte in de loop van de eerste helft vanuit een voorzet van de gedreven Berto de Vree de bal op de lat en aan de andere kant moest Seffelaar redden van de doellijn.

Na rust een aantal wisselingen aan beide kanten en een wedstrijd die op en neer ging. Zowel de gasten als de thuisploeg kreeg de tweede helft enkele mogelijkheden maar het was voornamelijk bikkelen en werken aan het conditionele en fysieke aspect. Vlak voor tijd waren het twee andere debutanten aan Wippolder zijde die zorgden dat de overwinning toch voor Wippolder zou zijn. Richard Kasius gaf goed druk vooruit, onderschepte en legde de bal klaar voor Tyler van Baalen (SEP). Laatstgenoemde aarzelde niet en lepelde de bal vanaf een meter of 18 direct over de doelman van VFC heen, 2-1

Komende week de Stad Delft bokaal dus naast een aantal trainingen ook weer een nieuwe test case en de mogelijkheid om weer een stapje fitter te worden.